Dostluk kavramı her insan için farklı bir anlam ifade eder. Herkes her duyguya aynı değeri veremez, aynı anlamı yükleyemez çünkü duygulara yüklenen anlamlar, o duyguların insanlara ne hissettirdiğiyle ilgilidir.

Kimine göre içi boş bir kelimeden ibaret olan dostluk, başka birine göre derin anlamlar yükleyip her sırrını paylaştığı insana verdiği isim olabilir. Dostluğun tanımını yapmak kolaydır ama o tanıma gerçekten uyan birini bulabilmek zordur. İşte bu yüzden bulunca bırakmamak, sıkıca tutunmak, kıymetini bilmek gerekir. 

İnsan bazen içini kendisine bile açamaz

Babasına, kanıyla bağlı olduğu ailesine bile hislerinden bahsedemez. Sırlarını paylaşamaz, dertleşemez, onlarla ağlayamaz ve hatta gülemez. Kendine bile anlatamadığın endişelerini rahatça paylaşabileceğin birine sahip olmak, aynı zamanda gerçek bir dosta sahip olmak anlamına gelir. Dost demek aile demektir. Aile olabilmek için gerekli olan tek şey kan bağı değil, can bağıdır. Canınla bağlandığın insan senin dostundur. Sırtını geriye yaslayıp birlikte kahkaha atabileceğin, gözyaşını yanındayken rahatça akıtabileceğin insan, senin can bağıyla bağlandığın dostundur. 

Iyi Dost Nasıl Olmalı

Bu dünyadaki herkesin yargılanma korkusu vardır. Herkes yargılanmaktan korktuğu için yalan söyler, kendini insanlardan gizler, tamamen içine gömülür. Dostluk, asla yargılanmayacağından emin olarak konuşabildiğin kişiyle arandaki özel bağdır.

Gerçek dostlum  ne demek?

gerçek dostluk ve anlamı nedir  ebrar yalavuz

Bu dost sen yere düşünce seni yerden kaldırır, kaldıramasa bile nasıl kalkabileceğini sana gösterir, yan yana gelince yüzüne tebessümler eker, her kararında arkanda durur ama verdiğin karar yanlışsa yargılamadan, samimiyetini bozmadan ufak uyarılarda bulunur. Bir dizide dostluğun insan hayatındaki önemini vurgulayan şu cümle geçmiştir:

"Gerçek bir dosta sahipsen, dünyanın geri kalanına ihtiyacın yoktur... " İşte bu cümle, insanı hayatta tutan güçlerden en büyüğünün dostluk olduğunu kanıtlar. Seni anlayan, dinleyen ve seven bir dosta duyulan ihtiyaç, yaşamaya duyulan ihtiyaç kadar fazladır. Hatta bazen çok yorulup pes etmek istediğin anlarda sana yaşama hevesi veren, seni hayata tekrar bağlayan güç, o dostun ta kendisidir.