Profesör Wooldridge, yapay zekalı sohbet robotlarında yazılan her şeyin bu robotların gelecekteki sürümlerini geliştirmek için kullanıldığını ifade etti. İşle ilgili şikayetler veya siyasi tercihlerin yapay zeka robotlarına aktarılmasının daha sonra insanlar için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Yapay zeka araçları tarafından paylaşılan her şeyin, bu araçların ve robotların gelecekteki versiyonlarını geliştirmek için kullanıldığını vurgulayan Wooldridge, özel bilgilerin veya mahrem konuşmaların yapay zeka sohbet robotlarıyla paylaşılmasının "son derece mantıksız" olacağını ifade etti.

Yapay zekanın kullanıcılara "duymak istediklerini söylediğini" belirten Wooldridge, kullanıcıların "yorumlarına düşünülmüş bir yanıt beklemeleri" gerektiğini ve yapay zekanın insanlar gibi bilinç kazanamayacağını söyledi. Empati veya sempati eksikliği olduğunu belirten Wooldridge, teknolojinin duyguları deneyimlemediğini ve kullanıcılara sadece duymak istedikleri şeyleri söylemeye çalıştığını ifade etti.

"ChatGPT'ye yazdığınız her şeyin doğrudan ChatGPT'nin gelecekteki sürümlerine yükleneceğini varsaymalısınız" diyen Wooldridge, yapay zeka modellerinin mevcut işleyişine göre, bir kez sisteme girdiğiniz bilgileri geri almanın neredeyse imkansız olduğunu belirtti.