Dolandırıcılık, polis memuru H.T.'nin Murat Ş. adlı bir kişi ile tanışmasıyla başladı. H.T., araç satın almak isteğini Murat Ş.'ye iletti. Murat Ş. ise uygun fiyatlı araç temin edebileceğini iddia ederek, daha önce iki emniyet müdürüne sattığını gösteren faturaları kullanarak H.T.'yi ikna etti.

Polis memuru H.T., 470 bin lira ödeyerek araç için anlaşma yaptı. Ancak Murat Ş., önce 82 bin lira hizmet bedeli talep etti ve aldı. Sonrasında H.T., 666 bin lira daha gönderdi, ancak her seferinde farklı bahanelerle paranın alındığını fark etti. Beş ay içinde araç gelmeyince durumu sorgulayan H.T., Murat Ş.'den aldığı cevapta araçların İstanbul'a TIR'larla geldiğini ve otoparkta ekspertiz işlemlerinin yapıldığını öğrendi.

Polis memuru, yaptığı kısa bir araştırmada Murat Ş.'nin başka bir komiserden 1 milyon lira, ayrıca Galatasaraylı eski futbolcu Vedat İnceefe'den de aynı yöntemle para aldığını öğrendi. Polis memuru, bu dolandırıcılık olayını savcılığa bildirdi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Dolandırıcılık mağdurları arasında devlet kademesinde görev yapan birçok kamu görevlisi bulunuyor.