Pandemi, deprem, orman yangınları, sel.. Daha başımıza neler gelebilir ki derken sıra da Güneş Patlaması mı var?

Nostradamus, Baba Vanga ve Simpsonlar dizisi önceki kehanetleriyle dikkat çekti, ardından NASA'nın açıklamalarıyla gündeme gelen bir konu haline geldi. Güneşin yüzeyinde meydana gelebilecek patlamalar konuşuluyor ve bu patlamaların ardından elektrik kesintileri yaşanabileceği iddia ediliyor. 

Ancak, güneş patlaması nasıl gerçekleşecek ve bu durumda neler yaşanacak?

Bir süredir Güneş fırtınalarını inceleyen Amerikan Uzay ve Havacılık Üssü (NASA), büyük güçte bir Güneş fırtınasının tüm dünyayı karanlığa gömebileceğini ifade etti.
NASA'ya göre öldürücü Güneş fırtınası, elektriği saatlerce devre dışı bırakabilir ve hazırlanmak için yalnızca 30 dakikamız olabilir. 

Güneş patlamaları, Güneş'in yüzeyinde meydana gelen ani ve büyük enerji patlamalarıdır. Bu patlamalar, Güneş'in manyetik alanındaki ani değişikliklerden kaynaklanır.

Bu patlamalar Dünya'ya etki edebilir ve elektriksel sistemlerde arızalara, radyo iletişiminde kesilmelere, uyduların çalışmasında sorunlara ve görsel olarak muhteşem aurora (kutup ışıkları) oluşumuna sebep olabilir. Uzaydaki insanlı ve insansız araçlar için de risk oluşturabilir.