Kamuda çok maaş uygulamasını sona erdiren yasa Resmî Gazete’de yayınlandı Kamuda çok maaş uygulamasını sona erdiren yasa Resmî Gazete’de yayınlandı

Chery başta olmak üzere Çinli otomobil firmalarının artan satış hacimleri kapsamında geçtiğimiz günlerde Çin üretimi araçlara yüzde 40'lık ilave gümrük vergisi getirildi. 

Kararın ardından açıklamada bulunan Fenghuo, "Türkiye, bizim en stratejik pazarlarımızdan bir tanesi ve ayrıca Chery’nin Avrupa stratejisinin de önemli bir parçası. Bu nedenle müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek adına Eylül 2022’de tamamen kendi özsermayemiz ile iştirak şirketimiz olan Chery Türkiye’yi kurduk" dedi. 

TÜRKİYE'DE ÜRETİM SİNYALİ

Chery Türkiye Başkanı ayrıca, "Hükümetin vergi düzenlemesi kararına saygı duyuyoruz. Mevcut durumu göz önüne aldığımızda; bir taraftan yapılan değişikliklere uyum sağlamak için çalışırken, diğer taraftan da ilgili Bakanlıklarla beraber Türkiye’de fabrika inşasının ve Türkiye’de üretimin fizibilite analizine yoğun bir şekilde çalışıyoruz. En kısa sürede Türkiye’de üretim gerçekleştirebilmek için çaba içerisindeyiz" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi