Sınır kapısında 2 kilo 228 gram uyuşturucu ele geçirildi Sınır kapısında 2 kilo 228 gram uyuşturucu ele geçirildi

İstanbul Küçükçekmece'de uyuşturucu ticareti yapan iki organize suç örgütü daha çökertildi. Bu örgütler, silahlı çatışma ve tehditlerle sokakları terörize etmekteydi. Amacı, kendilerine daha fazla alan açmak ve sokak hakimiyetlerini elde tutmaktı. Bölgeden gelen çok sayıda ihbar üzerine, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla iki organize suç örgütüne yönelik soruşturma başlatıldı. İstanbul Narkotik Polisi, operasyon için harekete geçti.

Uyuşturucu suç örgütü çökertildi

İstanbul polisi, sokak satıcılarını 4 ay boyunca titizlikle takibe aldı ve suç örgütü elebaşlarının izini sürdü. Ekipler, yeterli delillerin toplandığı noktada harekete geçerek 40 farklı adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Polis ekipleri, kapıları kırarak şüphelileri adreslerinde kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınanlar arasında iki örgütün elebaşlarının yanı sıra onların talimatlarını uygulayanlar da bulunuyordu. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar, uyuşturucu, birçok senet ve önemli miktarda para da ele geçirildi.

Uyuşturucu suç örgütü çökertildi
Gözaltına alınan 32 şüpheli, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, uyuşturucu madde ticareti ve 6136 sayılı yasaya muhalefetle suçlanıyor.Firari şüphelileri yakalamaya yönelik çalışmalar ise devam ediyor.