Ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger, Almanya'nın Münih Havalimanı'nda bir yardım gecesi için bulunduğu sırada, gümrük memurları tarafından açık artırmaya çıkaracağı lüks saati beyan etmediği gerekçesiyle gözaltına alındı. Schwarzenegger, etkinlikte tanıttığı İsviçreli saat üreticisi Audemars Piguet tarafından kendisi için özel üretilen saati beyan etmemesi nedeniyle üç saat boyunca sorgulandı.

Gözaltı sırasında Schwarzenegger'in net serveti, banka hesaplarındaki paraları ve 49 yaşındaki sevgilisi ABD'li fizyoterapist Heather Milligan ile ilgili soruların gündeme geldiği belirtildi. Vergi memurları, saat için 26 bin euro değer biçerek, Schwarzenegger'den 5 bin euro para cezası ve 4 bin euro vergi olmak üzere toplam 35 bin euro tahsil etti.

Rus YouTuber Tatyana Ozolina'nın (Moto Tatya) cenazesi ülkesi Rusya'ya gönderildi Rus YouTuber Tatyana Ozolina'nın (Moto Tatya) cenazesi ülkesi Rusya'ya gönderildi

Arnold Schwarzenegger, faturayı kredi kartıyla ödemeye çalıştığında, yasa gereği toplam tutarın en az yarısının nakit olarak ödenmesi gerektiği ve bunun için bir bankaya gitmesi gerektiği bilgisini aldı. Ödemeyi yaptıktan sonra serbest bırakılan oyuncu, yaşanan olayı sosyal medyada paylaşarak Almanya'nın yaşadığı sorunu eleştirdi. "Artık ağaçlar için odunu göremiyorlar" diyen Schwarzenegger, gümrük memurlarına saati hayır amacıyla satacağını belirttiğini ancak dikkate alınmadığını ifade etti.

Editör: Elif Erbay