Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü

Mürted Hava Meydanı'nda saat 12.00'de düzenlenecek uğurlama törenine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır katılacak. Törende, Abdulkadir Uraloğlu ve Mehmet Fatih Kacır'ın ortak bir konuşma yapması bekleniyor.

Törenden sonra fırlatmada görev alacak personele TÜRKSAT 6A, Antonov AN-124 tipi kargo uçağıyla ABD'ye gönderilecek. TÜRKSAT 6A'nın hava yolculuğu yaklaşık 1 gün sürecek ve ardından Cape Canaveral Uzay Üssü'ndeki Space X tesislerinde fırlatmak için prosedürler başlatılacak. Uydunun 8-15 Temmuz 2024'te yörüngesine fırlatılması planlanmakta.

Türksat 6A 3
TÜRKSAT 6A, 42 derece doğu yörüngesinde, 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacak. 7,5 kilovat güce sahip, 4 bin 250 kilogram ağırlığındaki TÜRKSAT 6A ile mevcut uyduların hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya, Türksat'ın kapsama alanına girecek. Uyduların ulaştığı nüfus 3,5 milyardan 5 milyara çıkması planlanıyor.

Haberleşme uydusu üretebilen ülkeler arasına giren Türkiye'nin, TÜRKSAT 6A tecrübesinin ardından uydu ihracatçısı konumuna yükselmesi de hedefler arasında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi