Samimi Haber Özel-

Disney Plus'ın 8 milyon dolar harcayarak, çekimini tamamladığı Atatürk dizisini, hiç yayına girmeden, "Zarar eden yerli yapımları kaldırıyoruz" gerekçesi ile hiç yayına alınmayacağını duyurmuştu.
Hükümet kanadı gelişmeler üzerine yayıncı kuruluş Disney Plus'ı Meclis'te kurulan komisyona çağırarak ifadesini alma kararı aldı. Ve lisansının iptalinin de masada olduğunu açıkladı.

Türkiye'deki kanaat önderleri ve siyasiler bu konuda görüş belirtirken, Disney'in lisansının iptal edilmesini istediler.

Samimi Haber'e konuyla ilgili bir değerlendirme yapan AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, "Disney üzerinden Türkiye'ye tehdit güncellemesi yaptılar" sözleri ile konunun, görünenden daha derin olduğunu ifade etti.

Çarlık Rusyası'nın İstanbul boğazına yönelik sıcak deniz politikalarında, diasporanın da olduğunu belirten, AK Parti MKYK Üyesi Külünk, sonra konuyu Avrupa'nın devraldığını anlattı.
"Daha sonra İngiliz ve Almanlar Çarlık Rusya'sının elinden bunu aldı.
Ermeni meselesini, Rusların elinden alan İngiltere Almanya bunu Türkiye'ye karşı kullanmaya başladı.
Osmanlı'nın gerileme ve düşüş sürecinde, Taşnak ve Hınçak Türklere karşı şantaj aracıydı.
Disney üzerinden bir tehdit güncellemesi yapıyorlar."

Ermenilerin, Batı için şart olduğunu belirten Külünk, "Batı'nın Ermeni diye bir derdi yok.
Nereden anlıyoruz. 
Ermenistan'ın bugünkü acıklı halinden anlıyoruz. 
Ermeni'nin yeri Hilalin şemsiyesinin altıdır." dedi.

Ermenigstan'daki kripto yapının, Osmanlı'da bir Ermeni meselesi varmış gibi, Taşnak ve Hınçak yapılanması üzerinden Ermenileri Milleti Sadıka kimliğinden kopardıklarını söyledi.

TÜRKİYE İLE ERMENİSTAN DOSTTUR!
"Asırlarca sarayda; sanatta; mimari de toplumsal hayatta hiç bir problemi olmayan Gregoryan Ermenileri bir anda açığa düşürüldü. Maalesef Ermenilerin içindeki sağduyu bunu fark ettiyse de, gücü yetmedi." 
 

PROVAKASYONU YAPANLAR ERMENİ DEĞİL!
Ermenileri Türklere karşı proveke eden ve operasyon yönetenlerin, kuvvetle muhtemel Ermeni olmadıklarını vurgulayan Külünk, "Bu sorunun cevabını toplum tartışmalı!" dedi.

"İSRAİL'İN ÖNÜNDE OSMANLI VARDI!"
1. Dünya Savaşı'ndaki süreçte İsrail'de önce nüfusun çoğaldığını ardından devletleşmenin geldiğini belirten Külünk, "Yegane engel olarak Osmanlı'yı, Türkleri görüyorlardı" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ NE KADAR TÜRK?"
"Bugün, PKK terör örgütü ve Fetö isimlerinin Türkçe olmasına rağmen gerçekte, Türkiye kimliği mi taşımakta?" diye soran, Külünk
Aradan geçen yüzyıldan sonra güncellemek istenen tehditi şöyle tanımladı:

"BİR PKK DEVLETİ PEŞİNDELER!"
Anadolu'nun Türklerin öz yurdu olduğunu belirten Külünk, Orta Asya'daki göçün, buradaki Türklerin varlığının üzerine geldiği tespitini yaparak, "Biz buradaydık!" diyor.

"İsrail hayali güden Yahudiler ile Türklerin varlığına karşı ittifak kuranlar, Disney üzerinden Atatürk'ü hedef haline getirdi.  1. Dünya Savaşı'nı büyük Ermenistan haritasıyla tanımlamak isteyenler, Anadolunun paramparça edilerek İsrail'in güvenliğini sağlayacak bir PKK devleti peşindeler!"

"TÜRKİYE SİBER GÜVENLİĞİ ELİNDE TUTMALIDIR!"
Türkiye'nin, siber bağımsızlık ve siber güvenliğin anahtarını elinde tutması gerekliliğinin altını çizen Külünk, çözümü de şöyle ifade etti:

"Bu topraklar dijital ve siber güvenlik üzerinden delik deşik edilemez.
Anahtar devletin elinde olmalıdır.
Milli güvenlik poltiklarının merkezine dijital ve siber güvenlik merkeze alınmak zorundadır.

Türkiye'ye karşı tehditleri göz ardı ederek, bir milli güvenlik politikası tesis edemez!"