Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan roket, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Üssü'nden saat 01.11'de uzaya fırlatılacak.

Fırlatma töreni, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok kentinde meydanlardan takip edilebilecek. Ayrıca, bilim merkezlerinde de canlı olarak izlenebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çiftçilere müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çiftçilere müjde

Türkiye'nin İlk İnsanlı Uzay Yolculuğu Bu Gece (2)

Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün kalacak ve 13 farklı bilimsel deneye imza atacak. Bu deneyler, mikro yer çekimi ve uzay ortamında insan genetiği, insan sağlığı, biyoloji gibi alanlarda yapılacak.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 17 Ocak’ta uzaya çıkıyor! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 17 Ocak’ta uzaya çıkıyor!

Gezeravcı'ya, Axiom Space'in "Ax-3" görevinde farklı ülkelerden 3 astronot daha eşlik edecek. Bu kişiler, ABD ve İspanya'yı temsilen misyon lideri Michael Lopez-Alegria, İtalyan Hava Kuvvetlerinden Pilot Walter Villadei ve Avrupa Uzay Ajansı adına da İsveçli Marcus Wandt olarak belirlendi.

Türkiye'nin İlk İnsanlı Uzay Yolculuğu Bu Gece (1)

Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenme ise 19 Ocak saat 13.15'te gerçekleşecek. Bu adımla birlikte Türkiye Milli Uzay Programının ilk insanlı uzay misyonu hedefine ulaşacak.