Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te Türkiye'nin 2. en büyük camisi olan  Şahinbey Millet Camisi'ni törenle ibadete açtı.Erdoğan, caminin açılış töreninde bir konuşma da yaptı. Böyle bir eserin inşası dolayısıyla Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür eden Erdoğan, eserin, Gaziantep'in şanına şan kattığını söyledi.

Eserin kazandırılmasında emeği geçen herkese şükranlarını sunan Erdoğan, Şahinbey'in 1 milyon 300 bine ulaşan nüfusuyla Gaziantep'in gözbebeği ilçelerinden olduğunu, nüfus çoğalıp, ilçe büyüdükçe ibadethane ihtiyacının arttığını dile getirdi.

A A 20240204 33613405 33613400 C U M H U R B A S K A N I E R D O G A N S A H I N B E Y M I L L E T C A M I S I V E K U L L I Y E S I N I N A C I L I S I N A K A T I L D I

"AYNI ANDA 17 BİN KİŞİ İBADET EDEBİLECEK"
Erdoğan, aynı anda 17 bin kişinin ibadet edebileceği Şahinbey Millet Camisi ile bu ihtiyacın karşılanmış olacağına işaret ederek, caminin dış bahçesiyle ibadet eden sayısının 34 bine kadar ulaşmasının takdire şayan olduğunu ifade etti.Selçuklu ve Osmanlı izlerini buluşturan mimarisinin yanı sıra pek çok sembolü de barındıran eserin Gaziantep'e çok büyük değer katacağının altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu:

Antalya'da yangın! Antalya'da yangın!

" Burası aynı zamanda kütüphanesi, kitap kafesi, çocuk alanları, kursları ve diğer sosyal donatılarıyla bir yaşam alanı olarak planlandı. Her ne kadar birileri hala verilen hizmete şaşı bakıyor olsa da camimiz de bilhassa 4-6 yaş arası çocuklarımıza yönelik hizmetlerin sunulmasını ben çok kıymetli buluyorum. Milletle, milletin ruh ve inanç dünyasıyla problemi olan belli kesimler dışında herkesin bu hizmetleri memnuniyetle karşıladığını biliyorum."Erdoğan, camilerin sadece günde 5 kez namaz kılınan yerler olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Camilerimiz, tevhidin olduğu kadar vahdetin, birlik ve beraberliğin, müminler arasındaki ebedi ve ezeli kardeşliğin sembolüdür. Camiler, minberi, mihrabı ve kürsüsüyle ilim ve ahlak, marifet ve hikmet derslerinin verildiği ilim merkezleridir." dedi.
"KENDİMİZİ GELİŞTİRMENİN YOLLARINI ARAMALIYIZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarih boyunca ecdadın kurduğu veya geliştirdiği her şehirde, oranın karakteri haline gelmiş bir çarşı ve caminin olduğunu belirterek, Mescid-i Nebevi'nin inşasından beri İslam toplumlarında camilerin hayatın merkezi, bulunduğu çevrenin kalbi olduğunu, buranın da aynı görevi icra edeceğine inandığını söyledi.