Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimi işliyor. Seçmen listeleri, 4 Ocak itibarıyla askıya çıkarılmıştı. Seçmenler isimlerini, 17 Ocak Çarşamba saat 17.00'a kadar kontrol edebilecek. Listede ismini bulamayanlar, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvuracak.

TRT Haber'in derlediği bilgilere göre, Seçmen kaydı sorgulama işlemleri, Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesi ve çağrı merkezi, Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ile e-Devlet'ten yapılabilecek.

Ekran Görüntüsü 2024 01 14 211252

Seçmenler için bilgilerini sorgulama ve itiraz dönemi 4 Ocak’ta başlamıştı. 17 Ocak tarihine kadar seçmen listelerinde güncelleme yapılabilecek. Yine seçmenlerin bağlı bulundukları muhtarlıklarda seçmen listeleri de bu tarihe kadar askıda kalmaya devam edecek.

FATURA VEYA KİRA SÖZLEŞMESİ

Seçmen bilgi kağıdı 29 Şubat'ta dağıtılmaya başlanacak. Seçmen niteliği olduğu halde, listede adı bulunmayanlar da başvuru yapabilecek.
Bu kişiler herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz etmek zorunda olacak.

Eğer seçmenler, isimlerini listede bulamazlarsa, başvurularını il ve ilçe nüfus müdürlüklerine yapabilecekler. Seçmen kaydı sorgulama işlemleri, Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesi, çağrı merkezi, Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ve e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Kamu ihalelerine yönelik düzenleme yapıldı Kamu ihalelerine yönelik düzenleme yapıldı

Seçmen Bilgileri Nasıl Sorgulanır ve İtiraz Dönemi Nasıl İşler?
Seçmen bilgilerini sorgulama ve itiraz dönemi 4 Ocak'ta başlamış olup, 17 Ocak tarihine kadar devam edecek. Bu süre zarfında seçmen listelerinde güncellemeler yapılacak ve muhtarlıklarda listeler askıda kalmaya devam edecek.

Seçmen Niteliği Taşıyan Ancak Listede Adı Bulunmayanlar Ne Yapmalı?
Seçmen niteliğine sahip olup listede adı bulunmayanlar da başvuru yapabilecek. Bu kişiler başvurularında herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz etmek zorunda olacaklar.

Öğrenciler ve Adres Güncelleme İşlemleri: Özel Durumlar ve Çözümleri
Öğrenciler, öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak istiyorlarsa, muhtarlık bölgesindeki kimlik veya adres bilgilerindeki yanlışlık ya da eksiklikleri güncelleyebilecekler.

Seçmen Bilgi Kağıtları: Döküm ve Dağıtım Ne Zaman Başlayacak?
Seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımı 29 Şubat'ta başlayacak. Bu süreçte seçmen niteliği taşıyan ancak listede adı olmayanların, belgelerini ibraz ederek başvuruda bulunmaları mümkün olacak.