Liverpool, İspanyol orta saha oyuncusu Thiago Alcantara ve Kamerunlu savunma oyuncusu Joel Matip ile sezon sonunda yollarını ayıracak. Son dönemde sık sık sakatlık yaşayan ve sözleşmeleri Haziran ayının sonunda tamamlanacak olan bu iki oyuncuyla yeni kontrat yapılmayacak.

Joel Matip, 2016 yılında Almanya ekibi Schalke 04'ten transfer olmuş ve Liverpool forması altında 201 maça çıkarak Şampiyonlar Ligi, Premier Lig, UEFA Süper Kupa, İngiltere FA Cup, İngiltere Lig Kupası ve Community Shield gibi birçok önemli başarı yaşamıştır.

Beşiktaş günün ilk antrenmanını tamamladı Beşiktaş günün ilk antrenmanını tamamladı

Liverpool'daki sekiz harika yılı için teşekkürlerini ileten Matip, "Olağanüstü bir kulüpte, harika bir teknik direktör ve muhteşem bir takımla heyecan verici bir tarihin parçası olmama izin verildi. Harika şampiyonluklar elde ettik ve dünyanın en iyi taraftarlarına sahibiz. Kulübü destekleyen bu eşsiz insanlarla ve Liverpool'u seven taraftarlarla deneyimleyebildiğim harika zaman için minnettarım. Eşim ve ben ilk günden itibaren hoş karşılandığımızı ve desteklendiğimizi hissettik ve çocuklarla birlikte burada hayal edilebilecek en güzel zamanı geçirdik" şeklinde konuştu.

Diğer yandan, Thiago Alcantara da 2020 yılında Bayern Münih'ten Liverpool'a transfer olmuş ve 98 maçta forma giymiş, 3 gol atıp 6 asist yapmıştır. Ancak bu sezon sadece 1 maça çıkabilen Thiago, 5 dakika süre almıştır. Liverpool'daki kısa süreli kariyerinde İngiltere FA Cup, İngiltere Lig Kupası ve Community Shield gibi zaferler elde etmiştir.

Liverpool'dan ayrılırken sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşım yapan Thiago, "Liverpool'un bir parçası olma fırsatı yakaladığım için minnettarım. İlk günden beri aldığım sürekli destek inanılmazdı. Anfield'ın tezahüratları, Kop'un tezahüratları... inanılmaz. Benzersiz bir kulüp için çok benzersiz bir hayran kitlesi. Geçtiğimiz dört yıl benim ve ailem için bir öğrenme dönemi oldu. Bazıları kazanır, bazıları yenilgiye uğrar ama şüphesiz hayat değiştiren bir deneyim" ifadelerini kullandı.

Liverpool, kaleci Adrian'ı kulüpte tutmak için bir sözleşme teklifi yaptığını doğruladı.

Editör: Yağız Atay