Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin futbolcuları Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a verilen 1 maç cezası ile ilgili yaptığı açıklamada, dosyada esas hakkında karar verilinceye kadar Tahkim Kurulu Talimatı'nın 20. maddesi uyarınca uygulamanın durdurulmasına oy birliğiyle karar verdiklerini duyurdu.

Serdar Dursun yeni takımıyla resmen imzaladı Serdar Dursun yeni takımıyla resmen imzaladı

TFF Tahkim Kurulu’ndan Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat açıklaması

TFF'nin resmi internet sitesinden Tahkim Kurulu'nun 03 Nisan 2024 tarihli (23) sayılı toplantısında alınan kararlar şu şekilde açıklandı:

"Fenerbahçe'nin futbolcuları Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a verilen cezaya yapılan itiraz incelendi. PFDK'nın itiraza konu olan kısa kararının saat 14:30'da ilan edildiği, Fenerbahçe'nin saat 15.41'de Tahkim Kurulu'na sunduğu dilekçe ile 03.04.2024 tarihinde saat 20.30'da oynanacak Fenerbahçe - Adana Demirspor maçının bulunduğu ve futbolcuların 1 maçlık men cezasının bu maçla infaz edileceği gerekçesiyle acilen toplanma talebinin olduğu görüldü.

Başvuru dilekçesinde, ayrıntılı itiraz dilekçesinin daha sonra sunulacağı belirtilirken, PFDK'nın gerekçeli kararının henüz taraflara ulaşmadığının ve bu durumun adil savunma hakkını ihlal edeceğinin belirtildiği, ayrıca maç saatinin kararın alındığı zamanla arasındaki süre, cezanın infaz edilecek olması, ve gerekçeli kararın henüz Tahkim Kurulu ve taraflara ulaşmamış olması sebepleriyle Tahkim Kurulu Talimatı'nın 20. maddesi gereğince cezanın infazının durdurulması talebinin olduğu belirtildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda, belirtilen müsabakanın saatiyle başvuru saati arasındaki süre, cezanın sadece 1 maçlık men cezasından ibaret olması, gerekçeli kararın henüz Tahkim Kurulu ve taraflara ulaşmamış olması, ve bu sebeplerle hüküm kurmanın hukuken mümkün olmaması göz önünde bulundurularak, PFDK'nın gerekçeli kararının Tahkim Kurulu'na ulaşmasının ve başvuran kulübün ayrıntılı itirazlarını sunmasının ardından, dosyada esas hakkında karar verilinceye kadar Tahkim Kurulu Talimatı'nın 20. maddesi gereğince uygulamanın durdurulmasına oy birliğiyle karar verildi."

Kaynak: iha