Dava, Tesla'yı atıkları doğru kullanmaya zorlayan bir tedbir talep ediyor.

Şikayet, Tesla'nın eyalet genelindeki tesislerinde tehlikeli atıkları uygunsuz şekilde etiketlediğini ve transfer istasyonlarında veya "tehlikeli atık kabulüne izin verilmeyen" çöp sahalarında imha ettiğini iddia ediyor.

Yapay zeka işimizi elimizden mi alacak? Yapay zeka işimizi elimizden mi alacak?

Tesla, Tehlikeli Atık Davası İle Karşı Karşıya

Şikayette belirtilen atık malzemeleri arasında yağlama yağları, fren sıvıları, kurşun asit aküleri, aerosoller, antifriz, temizleme sıvıları, propan, boya, aseton, sıvılaştırılmış petrol gazı, yapıştırıcılar ve dizel yakıtlar yer alıyor.

Dava, aylarca süren görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından açıldı. Reuters'ın haberine göre, cezalar ihlal başına günlük 70 bin dolara kadar çıkabilir.

Tesla, Tehlikeli Atık Davası İle Karşı Karşıya (3)

Tesla, iddiaları reddederek, atıkları çevresel düzenlemelere uygun şekilde ele aldığını söyledi. Şirket, davayı "asılsız ve haksız" olarak nitelendirdi.

Dava, Tesla'nın çevresel itibarı için bir darbe olabilir. Şirket, elektrikli araç teknolojisine öncülük ederken, aynı zamanda çevresel sorumluluk konusunda da büyük bir vurgu yapıyor.

Tesla, Tehlikeli Atık Davası İle Karşı Karşıya (2)

Davayı kazanması durumunda, 25 ilçe Tesla'dan para cezası ödemesini ve atıklarını doğru bir şekilde ele alması için bir plan oluşturmasını talep edebilir.