Peteklerin ısınmama ve ısıtmama sebeplerinden bazıları;

  • Peteklerin içinde hava ve kirli su birikmesi: Peteklerin içinde zamanla biriken hava ve kirli su, peteklerin ısınmasını engelleyebilir. Bu sorunu çözmek için peteklerin havasının alınması ve yılda bir kez temizlenmesi gerekir.
  • Peteklere sıcak su gelmemesi: Peteklerin ısınmasını sağlayan sıcak suyun doğru şekilde kombiden peteklere gelip gelmediğini kontrol etmek gerekir. Peteklerin havası alınmış ve temizlenmiş olmasına rağmen ısınmıyorsa, peteğe sıcak su gelmiyor olabilir. Bu durumda kombi ve tesisat sistemindeki arızaların giderilmesi gerekir.
  • Kombi pompasının yetersiz gelmesi: Kombi pompasının yetersiz gelmesi, peteklerin eşit şekilde ısınmasını engelleyebilir. Bu durumda kombi pompasının değiştirilmesi gerekir.
  • Tesisat borularının ters bağlanma durumu: Tesisat borularının ters bağlanması, peteklerin ısınmasını engelleyebilir. Bu durumda tesisat borularının doğru şekilde bağlanması gerekir.
  • Petek içinde veya tesisat kısmında tıkanıklık: Petek içinde veya tesisat kısmında tıkanıklık olması, peteklerin ısınmasını engelleyebilir. Bu durumda tıkanıklığın giderilmesi gerekir.

Temizlenen Petek Neden Isıtmaz (1)

Peteklerin Havasının Alınması

Peteklerin havası, kombi çalışıyor konumdayken alınmalıdır. Bu işlem yapılırken birisinin kombiye sürekli su takviye etmesi gerekebilir.

Peteklerin üst kısmında hava alma için pürjör bulunur. Evde bulunan düz tornavida ile peteğin üst kısmında yer alan purjor kısmının saat yönünde çevirin. Sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın.

Cami imamını okla vurdu! İşte sebebi… Cami imamını okla vurdu! İşte sebebi…

Hava alma işlemi yapılırken peteklerin vanalarının açık konumda olması gereklidir. Hava alma işlemi yapılırken tesisattaki su basıncı düşecektir. Kat kaloriferi, kombi tesisatındaki su basıncının 0,7 bar ile 1,5 bar arasında olmasına dikkat ediniz.

Temizlenen Petek Neden Isıtmaz (2)

Peteklerin Altının Isınmaması

Peteklerin altı ısınmıyorsa, peteğin içindeki kanallarda tıkanıklık olabilir. Bu durumda bir uzman desteği alınmanız gerekir.

Editör: Haber Merkezi