30 Ocak Salı günü başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nun haftalık çalışması kapsamında, çeşitli uluslararası anlaşmalara yönelik kanun teklifleri görüşülecek. Bu teklifler arasında yer alan "Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler Arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Eşgüdüm Ofisi Bölgesel Ofisinin İstanbul’da Kurulmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi" de bulunuyor.

Ayrıca Genel Kurul, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) yeni bir üye seçecek. Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon tarafından belirlenen adaylar arasından Prof. Dr. Çetin Arslan, Prof. Dr. Bayram Keskin ve Prof. Dr. Ender Ethem Atay'dan bir kişi HSK üyeliğine seçilecek.

Üye seçimi için birinci oylamada üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu gereklidir. Eğer bu oylamada seçim sonuçlanmazsa, ikinci oylamada üye tamsayısının beşte üç çoğunluğu aranacaktır. İkinci oylamada da üye seçilemezse, en çok oy alan iki aday arasında ad çekme yöntemiyle üye seçimi tamamlanacaktır.

Meclis ne zaman açılacak? (28. Dönem TBMM yeni yasama tarihi) - Son Dakika  Türkiye Haberleri | NTV Haber

Terör örgütü DEAŞ operasyonu: 10 şüpheli tutuklandı Terör örgütü DEAŞ operasyonu: 10 şüpheli tutuklandı

Komisyon Gündemleri

TBMM Dışişleri Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu, bu hafta çalışmalarına devam edecek. Dışişleri Komisyonu, 20 uluslararası anlaşmaya yönelik kanun teklifini ele alacak.

Öte yandan, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu, Sincan, Diyarbakır, Mardin E Tipi ve Midyat M Tipi cezaevleri raporlarını görüşecek.

Salı ve çarşamba günleri ise Meclis'te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.