Tayland Dışişleri Bakanı Parnpree Bahiddha-Nukara pazar günü yaptığı açıklamada, Tayland ve Çin’in iki ülke arasında seyahat ve turizmi kolaylaştırmak amacıyla birbirlerinin vatandaşlarına vize uygulamama konusunda anlaştıklarını söyledi.

30 Gün Vizesiz Ziyaret

Karşılıklı vize muafiyeti 1 Mart’ta yürürlüğe girecek. Her iki ülkeden pasaport sahipleri vizesiz giriş yapabilecek ve 30 güne kadar kalabilecekler. Muafiyet, Çin dışına seyahatlerin en yoğun olduğu şubat ayındaki Ay Yeni Yılı tatilinden sonra, ancak Tayland’ın nisan ayındaki Songkran festivaline yetişecek şekilde yürürlüğe girecek.

Anlaşma Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin Tayland ziyareti sırasında imzalandı.

Pazar günü Wang, vize muafiyetinin ardından “Tayland’ı ziyaret eden Çinli turist sayısında büyük bir artış” sözü verdi.

Wang, iki tarafın “çalkantılı bir uluslararası ortamda” “sıfır toplamlı, kazan ya da kaybet politik oyunlarına karşı çıkması” gerektiğini söyledi. Tayland, özellikle Çin ve ABD arasındaki jeopolitik gerginliklerde tarafsızlığını korumaya çalıştı.

Rusya'dan 'Youtube' kararı Rusya'dan 'Youtube' kararı

Tayland, 2024 yılında en az 30 milyon turist hedefine ulaşmak için Çin’den gelecek turistlere güveniyor. Kovid-19 salgınından önce Çin, Tayland’ın 40 milyon turistinin yaklaşık dörtte birini oluşturuyordu.

Editör: Haber Merkezi