Tayanç Ayaydın Fox Tv ekranlarında oynayan Yabani dizisinde Güven karakterini canlandırıyor. Dizideki performansı ile izleyicilerden beğeni toplayan Ayaydın araştırma konusu oldu. İzleyiciler "Tayanç Ayaydın kimdir, kaç yaşında?" gibi soruları merak ediyor.

Tayanç Ayaydın Kimdir?

Tayanç Ayaydın, 1 Ağustos 1979 tarihinde İstanbul'da doğdu. Özel Doğa Koleji mezunu olan Ayaydın, lise eğitimini Tercüman Lisesi ve İstek Vakfı Lisesi'nde tamamladı. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan sanatçı, 2004-2006 yılları arasında atv kanalında yayımlanan "Aliye" adlı dizide Doktor Kahraman karakterini canlandırarak tanındı. Bu dizi, Ayaydın'ın kariyerinde önemli bir adım olarak kabul edildi.

Tayanç Ayaydın Başaroları neler?

2007 yılında, "Sıla" dizisiyle Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu adayı olarak gösterilen Tayanç Ayaydın, başarılarına 2010 yılında "Ezel" dizisiyle devam etti ve yine Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu adayı oldu.

2011'de, "Ezel" dizisiyle Antalya Televizyon Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Ayaydın, kariyerindeki başarılarını sürdürdü. 2014 yılında "Kurt Seyit ve Şura" dizisiyle Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu adayı oldu.

2016'da "Vatanım Sensin" dizisiyle Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu adayı olan Ayaydın, 2017'de aynı dizide Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu adayı oldu. 2018'de yine "Vatanım Sensin" dizisiyle 45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu adayı oldu.

2019'da "Bir Zamanlar Çukurova" dizisiyle 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu adayı olan Tayanç Ayaydın, televizyon kariyerindeki başarıları ve oyunculuk yeteneği ile dikkat çekmiştir.

Tayanç Ayaydın Özel Hayatı

5 Temmuz 2011 tarihinde Tayanç Ayaydın, sevgilisi Bulut Köpük'ün geçirdiği ciddi bir trafik kazası sonrasında ona sevdiği müzikleri dinleterek yaşama döndürdü. Bu olayın ardından Ayaydın, Bulut Köpük'le 4 ay süren bir evlilik yaşadı ve 5 Kasım 2011 tarihinde boşandı.

Daha sonra, 2015 yılında Amerikalı öğretmen sevgilisi Sally Ghalayini ile evlenen Tayanç Ayaydın, hayatındaki bu dönemleriyle kamuoyunun dikkatini çekmiştir.