İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı, Padişah I. Mahmud döneminde inşa edilen ve Osmanlı su mirasının simge yapılarından biri olan Taksim Maksemi’ni kapsamlı bir restorasyon çalışması ile Cumhuriyet Müzesi'ne dönüştürdü. Cumhuriyetin 100. yılına armağan edilen bu önemli müzenin açılışı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

CUMHURİYETİN 100. YILINA YAKIŞAN BİR BULUŞMA ALANI

Açılış töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, imparatorluktan cumhuriyete uzanan tarihin her safhasını kıymetli bulduklarını vurguladı. İmamoğlu, "Bugünün temsilcileri olarak, bu tarihi sadece şehrimizin insanlarına değil, tüm insanlığa yakışır bir şekilde yaşatmak en büyük sorumluluğumuz" dedi. Taksim Meydanı'nın herkes için bir göz ve vicdan olduğunu belirten İmamoğlu, Cumhuriyetin 100. yılına yakışan yeni bir buluşma alanı oluşturmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

BÖYLESİ BİR MEKANDAN BİZ NİÇİN UZAK TUTULDUK

Yağmurlar yaz ortasında Ankara'nın barajlarını doldurdu Yağmurlar yaz ortasında Ankara'nın barajlarını doldurdu

İmamoğlu, 2022'de başlayan restorasyon çalışmasının aslına uygun şekilde yapılmasının önemine dikkat çekerek, “Kaybedildiği düşünülen kat yüksekliğini arttıran ve altına yapılan dolguların taşınarak, mekanın zengin halinin bu güzel sunuma kavuşması büyük bir değer. Eminim her biriniz buraya girdiğinizde, ‘Böylesi bir mekandan biz niçin uzak tutulduk’ ya da ‘Bu mekanı, bu şekliyle niye uzun yıllar kullanamadık’ diye hayıflanacaksınız. Ama bundan sonra inşallah çok güzel bir dönemi hep birlikte yaşayacağız” dedi.

MAHİR BEY'E TEŞEKKKÜR

İBB Miras markasının önemine ve çalışmalarına da değinen İmamoğlu, “İBB Miras, İstanbul Büyükşehir Belediyemizin çok özel markalarından biri oldu. Artık yüzlerce değil, binlerce tarihi alana, anıya, belgeye ve esere sahip çıkan bir markaya dönüştü. Bu kavramın gelişmesi çok önemli. Mahir Bey’e, Genel Sekreterimize ve tüm ekibine İstanbul’a güzel bir marka kazandırmamıza verdikleri emek, katkı ve bilgiden ötürü yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Elif Erbay