Sütaş İsrail malı mı? Sütaş hangi ülkenin malı, zararlı mı? Sütaş İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu Sütaş hangi ülkenin olduğu konusu oldu. Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Sütaş İsrail malı mı? İşte detaylar...

SÜTAŞ İSRAİL MALI MI?
Sütaş, 1975 yılında kurulan ve o günden bu yana kaliteli süt ve süt ürünleri üretme misyonuyla faaliyet gösteren bir şirkettir. Süt, yoğurt, peynir, ayran gibi birçok ürünü Sütaş markasının güvencesi altında bulabilirsiniz. Sütaş, sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde de tanınan bir süt markasıdır. Sütaş, 1975 yılında Sadık Yılmaz tarafından kurulan Sütaş Süt Ürünleri A.Ş. bünyesinde üretilen süt ve süt ürünleri markasıdır. Türkiye, Makedonya ve Romanya'da bulunan beş tesisinde üretim yapmaktadır. Firma ürünlerini 32 ülkeye ihraç etmektedir.

İSRAİL BOYKOT LİSTESİ

Aşağıda saydığımız markalar direk İsrail'e bağlı değil global markaların sahipleri Yahudi olduğu için İsrail ile ilgili durumlarda direk maddi ve manevi İsrail'i destekledikleri için halk arasında İsrail malı olarak biliniyor. İsrail malı olan meyve su markaları, İsrail süt ürünleri, İsrail detarjanları, İsrail kahve markaları, İsrail çayları, İsrail şekerleme ürünleri, İsrail dondurma markaları, İsrail mevye ve sebze ürünleri, İsrail alkollü içecek ürünleri, İsrail asitli içeceklerini marka ve ürün grupları olarak aşağıda listeledik.

İşte İsrail malı gıda markaları ve İsrail içecekleri :

Gıda Sektörü:

İstanbul'da tefeci operasyonu! İçlerinde Haydar Dümen'in eski eşi var İstanbul'da tefeci operasyonu! İçlerinde Haydar Dümen'in eski eşi var

Meyve Suyu: Tropicana, Schweppes
Süt Ürünleri: Tnuva, Strauss
Kahve: Nescafe, Tassimo, Starbucks
Çay: Lipton, Dilmah
Şekerleme: Elite, Strauss
Dondurma: Walls, Ben & Jerry's
Meyve ve Sebze: Carmel Agrexco, Agrexco
Alkollü İçecekler: Mey-İçki, Carmel Winery
Asitli İçecekler: Coca-Cola (Coca-Cola, Fanta, Sprite), Pepsi Co (Pepsi, Lays, Doritos, Cheetos)
Temizlik ürünleri:

Air Wick,
Ajax,
Aldays,
Alo
Ariel
Axe
Calgon,
Cif,
Clear,
Clit Bang,
Colgate Dettol,
Dove
Elidor,
Head & Shoulders,
Ipana,
Jhonsons Baby,
Loreal (Şampuan),
Lux,
Max Factor,
Nıvea
Omo,
Oral-B,
Palmolive,
Pantene,
Prima,
Rejoıce,
Protex,
Rejoice,
Rexona,
Rinso,
Sensodyne,
Viecnetta
Vileda,
Vanish,
Vaseline,
Veet.
Giyim ürünleri:

Tommy Hilfiger,
Nike,
Adidas,
Polo,
Ralph Lauren,
Parizyen,
Hugo Boss,
Calvin Klein,
Levi's,
Timberland,
Giorgio Armani

İsrail’e açıktan destek veren markalar: HP, Starbucks, Puma, Mc Donals, Nestle, Hardee's, Nike Lipton, Tide, Coca Cola, Burger King, Hyundai, IBM, L'Oreal, Subway.

Bu listedeki ürünlerin boykot edilmesi, bireylerin kendi vicdanlarına ve protesto yöntemlerine bağlı bir tercihtir. Herkes, kendi değerlerine ve inançlarına göre hareket etme hakkına sahiptir. Boykot hareketleri, toplumsal duyarlılıkların ve protesto eylemlerinin bir yansıması olarak ortaya çıkar ve genellikle bireylerin sesini duyurmasında etkili bir yol olarak kullanılır.