Milli sporcu İlke Özyüksel, Paris'te ilk peşinde Milli sporcu İlke Özyüksel, Paris'te ilk peşinde

Süper Lig'in 36. haftasında lider Galatasaray, deplasmanda Fatih Karagümrük'ü 3-2 mağlup ederken, ikinci sıradaki Fenerbahçe ise evinde Kayserispor'u 3-0'lık skorla geçti.

Şimdi sırada büyük derbi var. Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe, sezonun kader maçında RAMS Park'ta karşı karşıya gelecek. Galatasaray, taraftarı önünde Fenerbahçe'yi mağlup ederse 24. şampiyonluğunu ilan edebilir. Sarı-kırmızılı takım, galibiyet veya beraberlik durumunda bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu garantileyebilir.

Ancak eğer Fenerbahçe derbiyi kazanırsa, zirvedeki puan farkı 3'e inecek ve ikili averaj Fenerbahçe'nin lehine dönecek. Bu durumda şampiyonluk için son hafta büyük bir mücadeleye sahne olacak.

Ligin son haftasında Fenerbahçe, evinde İstanbulspor'u konuk edecekken, Galatasaray ise deplasmanda Konyaspor'a gidecek. Sarı-kırmızılı takımın Konyaspor'a karşı galibiyet veya beraberlik alması halinde şampiyonluk garantilenmiş olacak. Ancak Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için Galatasaray'ın Konya deplasmanında kaybetmesi ve kendisinin de İstanbulspor'u yenmesi gerekecek.

Editör: Yağız Atay