Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Ortak kararla, Türkiye Kupası finalinin Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanmasına karar verdik" açıklamasıyla heyecan dolu bir finalin habercisi oldu. Büyük bir merakla beklenen finalde, Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.

Serdar Dursun yeni takımıyla resmen imzaladı Serdar Dursun yeni takımıyla resmen imzaladı

Beşiktaş, kupa yolculuğuna 5. turdan başlayarak Eyüpspor'u geçti. Ardından, Antalyaspor ve Konyaspor'u eleyerek çeyrek finale yükseldi. Çift ayaklı yarı finalde Ankaragücü'nü geçen siyah-beyazlılar, finale adlarını yazdırdılar.

Diğer yandan, Trabzonspor'un kupa serüveni 4. turda Çorumspor'u mağlup ederek başladı. Sonraki turda Manisa FK ve son 16 turunda Gençlerbirliği'ni eleyen bordo-mavililer, çeyrek finalde Başakşehir'i saf dışı bırakarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde Fatih Karagümrük'ü her iki maçta da mağlup ederek finale adlarını yazdıran Trabzonspor, şampiyonluk için Beşiktaş'ın karşısına çıkacak.

Bu önemli final, futbolseverleri büyük heyecanla bekliyor ve Türk futbolunun en prestijli kupasının sahibini bulmak için mücadele dolu anlara ev sahipliği yapacak.

Final Karşılaşmasının başlangıç saati 20.45 olarak açıklandı.

Editör: Yağız Atay