MKE Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu, sahada hakem yumrukladıktan sonra görevinden istifa eden Faruk Koca'nın istifası sonrası İsmail Mert Fırat'ı oy birliğiyle başkan seçti.

Koca'nın boşalan koltuğuna İsmail Mert Fırat oturacak.

Kulüpten yapılan açıklamada, Beştepe Tesisleri'nde olağanüstü toplanan yönetim kurulunun Faruk Koca'nın istifa dilekçesini işleme aldığı belirtilerek, "Başkanımız Sayın Faruk Koca'nın istifası neticesinde boşalan yönetim kurulu başkanlığına, yönetim kurulu başkan vekilimiz Sayın İsmail Mert Fırat oy birliği ile seçilmiştir" denildi.
 

İSMAİL MERT FIRAT KİMDİR?

İsmail Mert Fırat, 1981 yılında Malatya Darende'de doğdu. Ankara Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi'nden 1998 yılında mezun olan Fırat, kariyerine aile şirketi Fırat Tahin ve Susam Sanayi A.Ş.'de gıda sektöründe çalışarak başladı. Daha sonra inşaat sektörüne adım atan Fırat, Fırat Life Yatırım A.Ş firmasını kurarak inşaat sektöründe önemli projelere imza attı. 2021 yılında MKE Ankaragücü Spor Kulübü yönetim kurulu başkan vekili olarak seçilen Fırat, şimdi ise kulübün başkanlığına getirildi.

Fenerbahçe kazandı! Şampiyonluk son haftaya kaldı Fenerbahçe kazandı! Şampiyonluk son haftaya kaldı

Fırat, 2005 yılında inşaat sektörüne adım atan attı. Sektöre olan ilgisini ve uzmanlığını pekiştirmek adına Fırat Life Yatırım A.Ş firmasını kurarak önemli bir girişimde bulundu. Bu süreçte, inşaat sektöründeki başarılı projeleriyle adından söz ettiren İsmail Mert Fırat, kendi markası altında sektörde etkili bir rol oynadı.

NE OLMUŞTU?

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Rizespor karşılaşması 1-1 eşitlikle sona ererken bitiş düdüğüyle birlikte Hakem Halil Umut Meler, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğramıştı.

Koca, hakem Meler'e yumruk atarken, yanındakiler de yere düşen hakeme tekmelerle saldırmıştı. Türkiye'nin gündemine oturan saldırının ardından Koca kulüp başkanlığından istifa ettiğini duyurdu.