Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, yeni milli futbol takımı teknik direktörü Giovanni Montella'nın atanmasıyla ilgili "Geleceği parlak bir hoca aldık" şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Sergen Yalçın, Türk antrenörlerin yetersiz gösterilmesinin sağlıklı olmadığını ifade etti.

TV100'de konuşan Yalçın, özellikle Montella'nın Adana Demirspor'daki performansının kriter olarak gösterilmesine karşı çıktı. Türk antrenörlerinin değerinin küçümsendiğini ve TFF Başkanı'nın yaptığı açıklamaların anlamlı olmadığını dile getiren Yalçın, "Türkiye'de 1 tane geleceği parlak hoca yok mu?" diye sordu.

"TÜRKİYE'DE GELECEĞİ PARLAK BİR TANE HOCA YOK MUYDU?"

"Montella'nın Adana Demirspor'da 4. olması, milli takım için yeterli görülüyorsa, bizim bu kadar başarımız da yeterli görülebilir diye düşünüyorum" diyen Yalçın sözlerine şöyle devam etti:

"Mehmet Büyükekşi'nin yaptığı açıklamayı dinledin mi? Kriter olarak, Montella'nın Adana Demirspor'daki başarısını gösterdi. Ondan sonra da 'Geleceği parlak bir hoca aldık' dedi. Bu, bana çok dokundu mesela. Geleceği parlak bir hoca aldık' diyemezsin. Türkiye'de geleceği parlak bir tane hoca yok muydu? Bulamadın mı? Kriter bu olmamalıydı bence. İtalya'nın göremediği parlak geleceği, biz nasıl gördük? Türk antrenörleri, çok küçülttüler. Birçok arkadaşımla konuştum, hepsi aynı fikirde." 

"MİLLİ TAKIM'DAN TEKLİF BEKLEDİM"

Yalçın, kendisine milli takım teklifi gelip gelmediği sorusuna ise "Milli Takım'dan tabii ki teklif bekledim ama bir teklif gelmedi. En azından bir görüşebilirlerdi" yanıtını verdi.