Beşiktaş JK başkan adayı  Serdal Adalı, Futbol Plus’da Fatih Doğan ve Taner Karaman’ın sorularını cevapladı.

Program boyunca birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulunan Adalı, seçime saatler kala transferden, projelere çok sayıda konuya değindi.

Adalı'nın Futbol Plus Youtube kanalına verdiği röportajdan öne çıkan açıklamaları şöyle:

“Hiç vakit kaybetmeden, gerekirse 3 Aralık akşamı transfer için harakete geçmeliyiz. 1 dakika bile kaybedecek vaktimiz yok.”

“Beşiktaş formasının ağırlığını bilmeyen futbolcularla vedalaşmak istiyoruz.”

“Yönetim Kurulu’nda herhangi birine futboldan sorumlu yöneticilik vermeyi düşünmüyoruz. Sportif Direktörümüz Mehmet Özdilek, futbolun başı olacak.”

“Yayına gelirken bir kulüp başkanı ile görüştüm. 1 yerli ve 1 yabancı oyuncu için o kulüple temaslarımızı hızlandırdık. Belki selife çekilmedik ama başkanla görüştük.”

“Beşiktaş’ta bir sıkıntı olduğu zaman ben doğal adayım. Ne zaman ihtiyaç varsa, her görev için geldim.”

Beşiktaş, Angel Di Maria için devrede Beşiktaş, Angel Di Maria için devrede

“Gayrimenkul projemiz, Beşiktaş’ın mali açıdan kurtuluş projesi olacak. Daha önceden hazırlanan ama hayata geçirilemeyen bir proje. Bu proje, Beşiktaş’ın projesidir. Bunu yapmak zorundayız. Ne yapalım? Katar’dan gelen birilerinin gelip kulübü almasını mı bekleyelim? Emlak Konut da projeyi uygun buldu. 1 sene içinde temel atılacak duruma gelir. İmzalar konusunda eleştiriler var. Bu projede Beşiktaş’ın imzası nasıl olsun? Elbette pazartesi günü Beşiktaş’ın imzası olacak.”

“Nevzat Demir’in tapusunu alacağımızdan umutluyum. Tarım Bakanlığı’ndan bizim tesislerin hemen yanında 88 dönüm yer daha rica ettik. İncelediler, ‘kiralanabilir’ sözünü aldık.”

“Gain Akatlar projemizi, Beşiktaş’ın stadını yapan ekip hazırladı. Kimsenin projesi taklit edilmedi. Gerçek Beşiktaşlılar hazırladı.”

“Beşiktaş taraftarının içi rahat olsun. En kısa zamanda bambaşka bir Beşiktaş izleyecekler. Bana ve ekibime güvensinler.”

SERDAL ADALI KİMDİR?

1964 yılında Adana'da doğan Serdal Adalı, California Üniversitesi'ndeki lisans eğitimini babasının rahatsızlığı nedeniyle yarıda bırakarak 1984 yılında iş hayatına atıldı ve ailesinin desteğiyle Adalı Holding'i kurdu. Adalı Holding, İnşaat, servis, lojistik, catering ve enerji alanlarında 6 bini aşkın çalışanıyla uluslararası alanda faaliyetlerini sürdürmektedir. 21 Eylül 2012 tarihinden bu yana Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı görevini üstlenen Adalı, bu görevinde yaklaşık 2.500 çalışanı ve yıllık 1,5 Milyar dolarlık bütçeyi başarıyla yönetmektedir.

Serdal Adalı, Beşiktaş kulübünde 2 ayrı dönem yönetici olarak görev almıştır. İş hayatını yurt içi ve yurt dışında inşaat ve servis sektörlerinde sürdüren Serdal Adalı, çok uluslu devletlere yaşam desteği ve tesis yönetimi hizmeti işleriyle servis sektöründe; altyapı ve üstyapı inşaat işleriyle inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketleri yönetmektedir. Ayrıca, inşa ettiği ve işlettiği oteller ile yenilenebilir enerji tesislerine de sahip olan Serdal Adalı, bu şirketleri ile turizm ve enerji sektörlerinde yatırımlarını sürdürmektedir.