Fon dolandırıcılığı suçlamasıyla tutuklanan Seçil Erzan'ın, bir dönem Türk futbolunun önemli isimleri arasında yer alan Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan gibi isimleri de mağdur ettiği ortaya çıktı. Bu dolandırıcılık skandalında, yeni bir gelişme yaşandı ve Erzan'ın ünlü komedyen Ata Demirer ile de görüştüğü ortaya çıktı.

HTS (Haberleşme ve Takip Sistemi) kayıtlarına yansıyan 131 saniyelik görüşmenin içeriği bilinmezken, iddialara göre Erzan, Demirer'i fonlarına dahil etmeye çalıştı. Ancak, ünlü komedyenin bu teklife olumsuz yanıt verdiği belirtiliyor.
Mahkemenin verdiği kararla birlikte, milyon dolarlık kaybın banka tarafından karşılanma ihtimali tamamen ortadan kalktı. Erzan'ın fon dolandırıcılığı suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, mağdurların bankacılık zimmeti iddiası da mahkeme tarafından reddedildi.

Seçil Erzan'ın, futbol camiasından iş dünyasına, eşinden dostuna kadar birçok kişiyi dolandırdığına dair ortaya çıkan bilgilerle gündeme gelmişti. Ünlü komedyen Ata Demirer'in de bu dolandırıcılık olayına karışan isimler arasında yer aldığı ve Erzan'ın yüksek kar vaadiyle fonuna dahil etmeye çalıştığı olay, geniş kapsamlı bir soruşturmanın merkezinde bulunuyor.

O İHTİMAL ORTADAN KALKTI

Öte yandan, mahkemeden gelen bir haberle, milyon dolarları buhar olan mağdurları yıkan bir gelişme yaşandı. Seçil Erzan'ın paraları toplarken bazen bizzat gitmiş, bazen de para dolusu çuvallar ve valizler müdürü olduğu banka şubesinde el değiştirmişti. Bu durum, kimilerini bu fonun banka tarafından yönetildiğine inandırmıştı.

Emre Belözoğlu, Muslera, Selçuk İnan gibi isimlerin de aralarında bulunduğu bir grup mağdur, bankacılık zimmeti suçlamasında bulunmuştu. Ancak, takipsizlik kararı alınınca, mağdurlar üst mahkemede şanslarını denediler. Ancak, BDDK'dan da görüş alan mahkeme, "Bankacılık zimmeti yok. Erzan'ın bireysel kurduğu saadet zinciri" açıklamasını yaparak, banka üst düzey yöneticilerini de davadan dışında tuttu. Bu sayede, milyon dolarlık kaybın banka tarafından karşılanma ihtimali de tamamen ortadan kalkmış oldu.