Erzan ve Yörük, 12 Ocak 2024 tarihinde hakim karşısına çıkacak. Futbol camiasını sarsan bu dolandırıcılık iddialarıyla ilgili davaya ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak görev yaptığı ve müşteki Bülent Çeviker'den 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle geri ödeyeceğini söylediği belirtiliyor. İddianamede, müşteki Çeviker'in parayı vermesinin ardından Erzan'ın ulaşılamaz hale geldiği, durumu fark eden Çeviker'in suç duyurusunda bulunduğu ifade ediliyor.

Sanık Erzan'ın futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi vaat eden sahte bir fon oluşturarak bu fona para yatırmaya ikna ettiği belirtiliyor. İddianamede, Erzan'ın gerçekte böyle bir fonun olmadığının tespit edildiği ve sahte belgelerle müştekileri dolandırdığı ifade ediliyor. Erzan'ın, sahte belgeleri oluştururken bankanın kaşesini ve ıslak imzasını kullanarak dolandırıcılık yaptığı belirtiliyor.

216 YILA KADAR HAPSİ İSTEMİ

Sanık Seçil Erzan hakkında "özel belgede sahtecilik" ve "ticari faaliyet sırasında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplamda 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede; diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk için de aynı suçlardan 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası talep ediliyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame kapsamında tutuklu sanıklardan 2'si tahliye edilmiş ve duruşma 12 Ocak 2024 tarihine ertelenmişti.