Kaya, Erzan’ın zararı kapatmak için Terim gibi tanınmış isimlerden para aldığını belirterek, “Seçil Erzan, teftiş kuruluna verdiği ifadede, Fatih Terim'den 300 bin dolar aldığını, sonrasında bu parayı yerine koyabilmek için futbolculardan para aldığını söyledi” dedi.

"Fatih Terim Fonu" İddiası

Duruşmada, Erzan’ın avukatları tarafından yönetilen sorulara yanıt veren Kaya, fonun adının başından beri “Fatih Terim Fonu” olarak duyulduğunu ifade etti. Avukatların, fonun müştekilere “Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu Fonu” olarak tanıtıldığını söylemesi üzerine Kaya, “Başından beri ‘Fatih Terim Fonu’ olarak biliyorduk. Seçil Hanım, arkadaşının hisse senedinde zararı kapatmak için paraları yönetmeye çalıştığını, rakam büyüyünce de Fatih Terim gibi isimlerden para aldığını ve açıkları kapatmaya çalıştığını söyledi” dedi.

"Saadet Zinciri"

Denizbank Teftiş Kurulu Üyesi Cenk İzgi de duruşmada tanık olarak dinlendi. İzgi, Erzan'ın bazı müşterilere “Fatih Terim Fonu”, bazılarına ise “özel fon” dediğini belirterek, yapılan işlemleri saadet zinciri olarak nitelendirdi. İzgi, “Arda Turan’ın verdiği listeye göre arada 26 milyon dolar fark vardı. Bu para nerede diye sorduğumuzda Seçil Hanım, Fatih Terim’den 300 bin dolar aldığını, Semih Kaya ve Fırat Özdemir’e fazla para verdiğini söyledi” diye konuştu.

Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü

Seçil Erzan: "Bankanın Bunları Fark Etmesi Gerekirdi"

Tanık ifadelerinin ardından konuşan Seçil Erzan, bankanın yapılan işlemleri fark etmemesinin mümkün olmadığını savundu. Erzan, “Yapılan işlemleri bankanın fark etmesi gerekirdi. Bankanın bunları görmeme ihtimali yoktu. Bana, ‘Sen ne yapıyorsun?’ demeliydiler. Ancak bana bunu mart ayında sordular. Arda Turan, 33 milyon dolar para çekti. Ancak ne için yatırım yapacağına dair evrak sunmadı. Bölge müdürü beni arayıp, ‘neden belgesi yok?’ diye sordu” dedi.

"Kaçmayı Değil, Ölmek İstedim"

Erzan, üst düzey yöneticilerin ifadelerinde “Kaçacağını düşündük” dediklerini hatırlatarak, “O gün herkesi bankaya ben çağırdım. Kaçmayı değil, ölmek istedim. Kaçmak aklımın ucundan bile geçmedi. Bu para neredeyse hep birlikte bulalım” diye konuştu.

Müştekiler Mahkemeye Çağrıldı

Mahkeme, Fatih Terim’in de aralarında bulunduğu tüm müştekilerin bir sonraki duruşmada hazır bulunmalarına karar verdi. Müştekilerin katılmaması halinde zorla getirilme kararı çıkarılacağı belirtildi. Sanıkların tutukluluk hali devam ederken duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Editör: Elif Erbay