Bankacı Seçil Erzan'ın pek çok ünlü futbolcu ve iş insanını dolandırarak milyonlarca lirasını aldığı olaya ilişkin bir anket yapıldı.

Areda Survey araştırma şirketi, Türkiye genelinde bin 752 kişinin katılımıyla yapılan ankette "Kim sorumlu?" sorusu soruldu.

Dolandırıcılık olayının faili görünen Seçil Erzan'ın en az sorumlu, mağdurların ise en sorumlu olduğu sonucu,"Hırsızın hiç mi suçu yok!" dedirtti.

Aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk inan gibi eski futbolcuların da yer aldığı 'gizli fon' davası devam ederken gündemi meşgul eden konu hakkında Türkiye halkının meselede kimi sorumlu gördüğü araştırıldı.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen araştırmada katılımcılara, ‘’Bir banka müdürünün tanınan bazı futbolcuları fazla kazanç vaadiyle dolandırılmasından sizce kim sorumludur?’’ sorusu yöneltildi.

Araştırmanın sonucunda katılımcıların yüzde 45,9’u dolandırılma konusundan dolandırıldığını söyleyen futbolcuları gösterdi ve “Futbolcuların kendileri sorumludur” yanıtını verdi.

Ayrıca yüzde 30,5’i kurum olarak bankayı sorumlu bulurken, yüzde 23,6’sı ise futbolcuları dolandıran müdürü sorumlu gördü.

Araştırma 28 Kasım - 1 Aralık 2023 tarihleri arasında yapıldı.