Aralık ayının sonlarına yaklaşırken, grip ve nezle vakalarında artış gözlemleniyor. Kış aylarında sık sık hastalananlar, bağışıklıklarını güçlendirmek adına çeşitli takviyelere başvuruyor.

İbrahim Saraçoğlu, öksürüğü şıp diye kesen mucizevi yöntemi paylaştı: "Tere, bunu unutmayın. 6, 7 yaprak sapları ile birlikte taze tere tüketmelisiniz. Bu, balgamı söküyor. Bu kürü çocuklar da rahatlıkla kullanabilir."

Yulaf Samanı Kürü

Kaynamakta olan 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı yulaf samanı ekleyin. Kapalı olarak 5 dakika demlendikten sonra sıcakken süzün. Ilık olarak kahvaltıdan yarım saat önce tüketilmelidir.

Hatmi Çiçeği Kürü

Kaynamakta olan 1 su bardağı su veya süte 1 tutam hatmi ekleyin. Kısık ateşte kapalı olarak 5 dakika kaynatın ve sıcakken süzün. Günde 2 kez, öğle ve akşam yemeğinden yarım saat sonra tüketilmelidir.

Andız Pekmezi Kürü

Günde 1 defa, aç karnına sabah, öğle ya da akşam 1 yemek kaşığı andız pekmezi tüketin. Diyabetik bireyler, pekmez yerine propolis kullanabilir.

Bu doğal kürler, kuru öksürük ve bronşite karşı etkili olduğu belirtilen İbrahim Saraçoğlu'nun önerileridir. Unutmayın ki herhangi bir sağlık sorunu için önce uzman bir doktora danışmak önemlidir.