14 ilde Kalkan-22 operasyonu! 14 ilde Kalkan-22 operasyonu!

Putin’e olan yakınlığıyla bilinen Rus Oligark ve milyarder Roman Abramovic’in, Adnan Oktar’ın Vaniköy’deki günah yuvasını satın aldığı yönünde iddialar ortaya atıldı. 

Abramovic’in villayı 18 milyon dolara satın aldığı ve bir helikopter pisti yaptırmak istediği öne sürüldü.

Böyle diyorum çünkü Türk basının aksine Rus basını olayı yalandı. Ünlü oligarkın basın ofisi bu bilginin doğru olmadığını ve Abramovic’in Türkiye’de böyle bir yatırım yapma arayışının bulunmadığını söyledi. 

Valla biz de onların yalancısıyız.

18 milyon dolar, söylerken bile insanın dilinin dolandığı bu meblağ, Abramovic’in toplam servetinin 0,18’i kadar yapıyor.

E be adam sen bu kadar parayı sen ne yaptın diye sorduğumuzda ünlü milyarderin sanat aşkıyla yanıp tutuştuğunu öğrendik. Şehirlere bombalar yağarken meğer bizimki tablo peşindeymiş. Ya da Pablo. Picasso.

Roman Abramovic’in Toplam değeri 1 milyar dolar olarak tahmin edilen 300’den fazla sanat eserinin sahibi olduğu ortaya çıktı. 

Rusya Ukrayna savaşı sırasında oligarkların milyarlarca dolarlık servetlerine el konulmuş ve bu durum basına yansımıştı. 
Putin’e olan yakınlıklarıyla bilinen ve iş adamlarından oluşan oligarklar da bu duruma bir hayli üzülmüşlerdi tabii.

İşin ilginç yanı savaştan birkaç hafta önce Abramovic, bu devasa koleksiyonunun haklarını eski karısı Dasha Zhukhova’ya devretti. 

Abramovic’in bu hamlesi, savaştan yaklaşık yüz gün sonra uygulanan yaptırımlardan kendisini önemli ölçüde korumasını sağladı. Ancak çok sevdiği futbol takımı Chelsea’sini yaptırımlar sonucu satmak zorunda kaldı.

Leonardo Da Vinci, Endy Warhol, Pablo Picasso ve daha birçok ünlü isme ait eserin bulunduğu koleksiyon şu anda Amerikan vatandaşı olup hiçbir yaptırıma tabi olmayan Zhukova’ya ait. 

Konunun başında ismi geçen Adnan Oktar’dan bahsetmemek de olmaz şimdi. Kendine Adnan Hoca diyen ve çevresinde dillere pelesenk olmuş kedicik ordusuyla mehdiliğini ilan eden Oktar’ın da eserlere ilgisi var. Ama onunkiler nasıl desem biraz daha tozlu. 417 milyon yıl kadar. 

Yasa dışı örgüt soruşturması kapsamında, Oktar’a ait mülklere düzenlenen baskınlarda milyonlarca yıl öncesine ait bitki ve hayvan fosilleri ele geçirildi. Değeri 10 milyon dolar olan 879 adet fosilden oluşan bu koleksiyonun Türkiye’ye kaçak yollarla getirildiği ve örgütün maddi kaynağının bir parçası olduğu tespit edildi. 

Örgüt yöneticiliği, cinsel istismar, eğitim hakkının engellenmesi, eziyet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve kişisel verilerin kaydedilmesi suçlarından 891 yıl hapis cezası alan Oktar’ın o çok sevdiği fosillerden bir farkı kalmayacağı da kesinleşmiş oldu.

Sanat, skandal, para ve kaçakçılığın bir araya geldiği bu haberde Abramovic ve Oktar yan yana gelmiş çok mu?

Hashtags: #Dolar #RomanAbramovic #AdnanOktar #DaVinci