Samimi Haber'in, Ak Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarına ilişkin ulaştığı kulis bilgisi gündeme oturdu.

Üç dönemdir engellilerin Meclis’teki sesi olan AK Parti Avukat Serkan Bayram'ın adının söz konusu adaylık için geçtiğine ilişkin haberimiz KRT TV ekranlarında yer buldu.

Samimi Haber’den olay kulis: Ak Parti teşkilatından Serkan Bayram’a İBB sürprizi! Samimi Haber’den olay kulis: Ak Parti teşkilatından Serkan Bayram’a İBB sürprizi!

İBB adaylıkları milyonların merakla beklediği haberler arasındayken KRT TV de izleyicilerine konuyla ilgiili önemli bir kulisi sunmuş oldu.

Ak Parti'nin İstanbul için göstereceği aday kamuoyu tarafından büyük bir merakla beklenirken bugüne kadar anılan isimlerin yanı sıra İstanbul'da öne çıkan başka bir isim olduğunu haberimizde vermiştik.

Avukat Serkan Bayram'ın Ak Parti İstanbul teşkilatının radarında olduğunu, sadece teşkilatın değil Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündeminde olduğunu aktarmıştık.

Daha önce Ankara, İzmir ve Adana adayları için teşkilatların görüşlerini alan Erdoğan, son olarak da 15 Aralık günü İstanbul'da teşkilat üyeleri ile bir araya geldi, aday önerileri üzerine değerlendirme yaptı. Kağıthane Sütlüce’deki İstanbul İl başkanlığında düzenlenen toplantıya milletvekilleri, İstanbul'da ikamet eden MKYK üyeleri, ilçe belediye başkanları, teşkilatın ilçe başkanları ile kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu toplantıdan iki gün önce de İstanbul'un 3 bölgesinin de kanaatlerini, temayüllerini alacaklarını belirterek, "Bu kanaatler, bu temayüllerden sonra bunların üzerinde çalışıp inşallah aralık ayının sonuna doğru da birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Ama bu arada da tabii bazı illerin de adaylarını açıklayabiliriz. Gelen temayüllere göre bu çalışmaları değerlendirip, gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz" demişti.

İbrahim Reisi helikopter kazası geçirdi! İbrahim Reisi helikopter kazası geçirdi!

TUZLA VE KARTAL YOKLAMASINDA BİRİNCİ

Bu toplantıda İstanbul için temayül yoklaması yapılırken, Samimi Haber’in ulaştığı kulis bilgisine göre Erdoğan’ın önüne Avukat Serkan Bayram’ın adı da geldi. Erdoğan’ın temayül yoklamasında Serkan Bayram, Tuzla ve Kartal ilçelerinde birinci sırada çıktı. Tuzla ve Kartal ilçe teşkilatlarının bu denli övgüsünü kazanan İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın başarısı bununla da kalmadı.

İLK 4 İSİM ARASINDA ADI GEÇİYOR

Avukat Serkan Bayram, sadece Tuzla ve Kartal ilçelerinin radarında değil. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yoklamasına da Bayram damgasını vurmuş durumda. Samimi Haber’in aldığı bilgiye göre Avukat Serkan Bayram, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan aday adayları arasından da sıyrılarak, temayül yoklamasında ilk dört isim arasına girmeyi başardı. Bu da Serkan Bayram’ın sadece sınırlı bir bölgede değil, tüm İstanbul’da tanındığı ve İstanbul geneli teşkilatları için de desteklendiği anlamına geliyor.

Nihai karar, Erdoğan’ın da geçen hafta belirttiği gibi, Aralık ayının sonuna doğru açıklanacak. Samimi Haber de yerel seçim kulislerinin sıkı takipçisi olmaya devam edecek…