Ali Fuat Duatepe yazıyor

FETÖ'de her isteyen kişi yurt dışına kaçamıyor. Öncelikle deşifre olmuş olması gerekiyor. Örgüt içinde yeniden görev almak istemek bir başka kriter. Kaçırmanın bir diğer amacı çözülmeleri önlemek. Öncelik cezaları onanma aşamasına gelenler ile haklarında arama kaydı çıkanlarda. Bu durumdakiler örgüt tarafından önce hücre evlerine (gaybubet) yerleştiriliyor. Yurt dışına çıkma isteği olan örgüt üyelerinin isimleri il merkezi ve ilçelerdeki görevliler tarafından örgüt yönetimine iletiliyor, örgütün uygun gördüklerinin (referans verdiği) yurt dışına illegal çıkışları örgüt tarafından organize ediliyor.

KAŞ'TA TUR TEKNELERİ

İllegal geçişler için iki ana rota var: Edirne ve Kaş. Ama sınır ötesine geçince buluşma noktası ortak: Selanik ve Atina Kaş'tan Meis adasına gündelik geçen tur tekneleri kullanılıyor. Örgüt üyeleri yat turu yapan bir kişiyle bağlantılı. Kaçakçı ve örgüt üyeleri telefonla görüşmüyor. Tüm görüşmeler birebir gerçekleşiyor ve talimat, bilgi alınıyor. 

Kaçırılacak kişi ve ya kişiler Kaş-Meis adası güzergâhında günübirlik tur düzenleyen yatlara bindiriliyor. Meis adası yakınlarında tekne koylara yanaştığı esnada kaçacak olan kişi bot ile farklı bir tur teknesine/yatına transfer ediliyor, bu yatta akşama kadar turistlerle birlikte gezdirilip akşam Meis adasına bırakılıyor.

Firari hemen kalacağı ve örgütün ayarladığı otele gidiyor. Sonrasında ise Atina macerası başlıyor. Yunanistan'Wa geçtikten sonra firarilere sahte AB üyesi ülke kimliği veriliyor. Çünkü olası polis kontrolünde kimlik ibraz edilemediğinde uygulama başka ülkelere geçişi zorlaştırıyor. AB uygulaması olan DUBLİN SİSTEMİ karşılarına çıkıyor. İltica edecek kişinin daha önceden herhangi bir AB ülkesinde alınmış parmak izi sistemde yoksa ilk parmak izi alınan ülke Yunanistan olduğundan 6 ay boyunca bu ülkeden farklı bir ülkeye iltica talebinde bulunulamıyor. Sahte bile olsa AB üyesi bir ülkenin kimliğinin bulundurulması halinde parmak izi alınmıyor. Sadece kimliği alınan firari evine/kaldığı yere gönderiliyor. Örgütün Yunanistan da bulunan elamanları ile irtibata geçen firarinin belirlenen AB ülkesine geçişi örgüt tarafından sağlanıyor. Aranma kaydı olmayanlar ise turistik amaçlı olarak vize alarak Yunanistan vb ülkelere geçmesi sonrasında iltica talebinde bulunması yönetem izleniyor.

atina4

İŞTE POLİSİN ORTAM DİNLEME KAYDI

22/06/2022 günü saat: 16:37:20-16:51:49 saatleri arasında K.E. ve H.A.U. arasında geçen ortam dinlemesi;
H: Ne ettiniz adamı niye yolladınız
K: Abi adam şimdi işin açıkçası bu arkadaş referanslı gitti tamam mı hani merkezden o işi yapanlar var zaten şimdi ona da hemen hazırlan dediler bi ……. geçiceksin burdan biz onu birilerini önden bi araba arkadan da bunun arabası yani arabanın içinde.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün güncel Antalya il yapılanmasının deşifresine yönelik Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasında K.Ş. ve Antalya İl İmam Yardımcısı olduğu tespit edilen Nasuh kod adlı İ.D.’den ele geçirilen VİBER, TELGRAM ve WHATSAPP programlar üzerinden yapılan örgütsel yazışma örnekleri:

MESAJ 8 HİCRET

Hicret etmek isteyen arkadaşların isimleri gelmeye başladı. Bize gelen isimleri hemen ilgili arkadaşlara gönderiyoruz. Ancak bazen yoğunluktan geri dönüşler gecikebiliyor. Herkes kendi şubesinden verdiği isimlere ara sıra baksa. Gelişmeler nasıl diye. Varsa bir aksaklık hemen müdahale edelim inş...

MESAJ 112 Hatırlatma-4: YURT DIŞI...
BALKANLARA GEZİ ve GİRİŞ Çıkış YAPMAYALIM. Güvenlik GÜVEN vermiyor.Seyahat edecekler
veya hicret etmiş olanlar için... Çıkışlarla ilgili bazen sıkıntı olabiliyor. Yazdırılan kişileri bir süre sonra kontrol edelim inş. İrtibat kurulmuş mu diye.

Örgüt tarafından işlem görmüş dosyaları istenif aşamasında bulunan kişilerden yurtdışına illegal olarak çıkma isteği bulunanların gerek il merkezinde gerekse ilçelerdeki görevliler tarafından bilgilerinin toplanarak Antalya il merkezi yönetimine iletilmesi, bu bilgilerin örgütün üst yönetimine gönderilmesi sonrasında örgütün çıkış organizasyonu ayarlaması ve çıkış hazırlıklarına başlanılması yönündeki haberini beklemesinin istenildiği, aynı zamanda görevliler tarafından hicret (yurtdışına kaçmak isteyen şahısların) yapmak isteyenlerin bilgilerinin sürekli olarak güncellenmesinin istenildiği ortaya çıktı.

atina2

EDİRNE GÜZERGAHINDA CASUS FİLMİ GİBİ KAÇIŞ

Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik yürütülen operasyonlarda göz altına alınan A.A. adlı kişiden ise örgütün mahrem bilgileri çıktı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce zanlının dijital materyalleri üzerinde manuel inceleme yapıldı ve neticesinde cep telefonu içerisinde bulunan “Flipboard” isimli uygulamanın simgesine ait görünüme sahip olan ancak açıldığından FALCON uygulamasına ait olduğu
değerlendirilen şifre giriş ekranı görüldü. Cihaz üzerinde devam eden manuel incelemede; yüklü bulunan “Evernote” isimli uygulama içerisinde "Note 2”, “Öğretmen 1. Bölüm”, ‘‘Öğretmen 2. Bölüm” isimli 3 adet not bulundu. “Note 2” isimli not içerisinde: “Asım 270758” yazılı nota ulaşıldı. “Ögretmen 1. Bölüm” isimli not içerisinde içerisinde ise mahrem bilgiler çıktı. İşte çıkan bilgilerin orijinal hali:

ÖN HAZIRLIK 

İki kişinin bildiği sır değildir. size bildirilen mahrem nitelikteki bu ve daha sonraki bilgiler sadece sizin tarafınızdan bilinmeli, eşiniz, aileniz, abileriniz dahil kimseyle paylaşılmamalıdır. iyi niyetle olsa bile sızan her bilgi sizin veya sizden sonrakilerin yakalanmasına, yöntemlerin deşifre olmasına yol açabilir. Bu bilgileri kaydetmeyin, sadece en önemli yerlerini kendi anlayacağınız şekilde şifreli ve güvenli not defterine kaydedip işiniz bitince silin. kesinlikle şifresiz bir şekilde kaydetmeyin. bu bilgileri ihtiyaç duyduğunuzda tekrar göndeririz.

Kimseye bu konuda bilgi paylaşmayın güvenliğiniz için bu not ve geçişle ilgili konuları aileniz ve akrabalarınız dahil KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN, güvenliği olmayacak şekilde not almayın, kayıt yapmayın. Eşiniz, hatta abinize bile bilmesi gerekenleri anlatın. Maalesef bazı arkadaşlar özellikle eşlerive yakınlarını adım adım
bilgilendiriyor. Aslında sadece yakınlarınızı, kendinizi ve daha sonra aynı yolu kullanacak kardeşlerimizi tehlikeye atmış oluyorsunuz. 

Yurtdışına çıktığınız anlaşıldığında özellikle bir şey bildiğinden şüphelenirlerse geride kalanlara sert davranabilirler, bilgileri ele geçirip bu yolu tıkayacak tedbirleri alabilirler, yurtdışında size ulaşabilirler. Bu nedenle her şey tamamlandıktan sonra SADECE HEDEFE ULAŞILDIĞI ve iyi olunduğu bildirilmeli, NEREDE OLDUĞU BİLE ASLA PAYLAŞILMAMALI. Daha sonra geçecek tanıdıklara bilgi aktarma temayülü oluyor. LÜTFEN İSTİŞARE ETMEDEN BİRŞEY YAPMAYIN, öncelikle MAHREM BİLGİLERİ PAYLAŞMA RUHSATINIZ YOK. Ayrıca bu süreç zaten çok dinamik, her an her şey değişebilir, bu nedenle DOĞRU BİLDİĞİNİZ ŞEYİN MODASI GEÇMİŞ OLABİLİR, iyilik yapayım derken zarar vermeyin. En doğru hareket tarzı olarak bizimle istişare edin, birlikte düşünüp, birlikte cevap verelim. TEDBİRSİZ
DAVRANMAYIN
Ülkeden çıkıyorum diyerek tedbirsiz hareketlerde bulunmayın. Sadece kendinizi değil, sizin için çalışan ekibi ve en önemlisi çıkış yolunu tehlikeye atmış oluruz. Yolculuğunuz esnasında yanınızda hizmete ait evrak, liste, telefon rehberi, kayıt, doküman, CD, flash vs. hiçbir şey KESİNLİKLE OLMAMALI.

BEKLENTİNİZİ YÜKSEKTUTMAYIN

Çıkış faaliyeti hizmetle ilişkisi olmayan kaçakçılar vasıtasıyla yürütülmektedir. Para karşılığı iş yaptığımız bu kişilere yaptırımımız yok veya çok sınırlı. Ama sizi mağdur etmemek için Allah (c.c.) rızasıyla birçok arkadaşımız ciddi risk alarak çabalıyor. Yokluklar içinde belki de en iyi çıkış faaliyetlerini yine biz yapıyoruz, ama
bu pek alışık olduğumuz bir seviye değil, beklentilerinizi çok yüksek tutmamanızı tavsiye ediyoruz.

HEDEFİMİZ

Bu faaliyetin ESAS AMACI TÜRKİYE GİBİ ÇOK TEHLİKELİ BİR ORTAMDAN SİZİ ÇIKARMAK. Yani sınırı geçtikten sonra büyük tehlikeyi atlatmış esas amaca ulaşmış olacağız. YUNANİSTAN A ÇIKTIKTAN SONRA HEDEF ATİNA'YA ULAŞMAK. Parolamız ADIM A TANA KADAR A TİN A! İstişare ve sabır. Yunanistan'da kalmak veya başka bir ülkeye çıkmak kişilerin tercihidir Bizim görevimiz sizleri tehdit ortamından Yunanistan ’a geçirmektir. Geçtikten sonraki aşamalar kişisel tercih ve çabalara kalmaktadır. Yunanistan'dan çıkışlar zaman zaman zorlaşmaktadır. Dolayısıyla uzun sure Yunanistan ’da kalma durumu da söz konusu olabilir. Bu ihtimallere de maddi manevi hazırlıklı olmak uygun olur.

TAVSİYELER:

PASAPORTUNUZ VARSA; Yunanistan'dan en erken zamanda çıkmak hedefleniyorsa süresi geçmiş, iptal edilmiş bile olsa Yeşil-Siyah veya Gri pasaport varsa Atina'ya gelerek mümkün olduğunca kısa sürede ilk çıkış denemesinin yapılması tavsiye edilmektedir. PASAPORTUNUZ YOKSA; YETERLİPARANIZ VARSA:
Atina'ya gidip gerekli belgeleri hazırlatıp çıkış denemeleri yapmanız tavsiye edilmektedir. YETERLİ PARANIZ YOKSA: Uzun süre Yunanistan'da bekleme durumunu göz önüne almanız ve Selanik’te ikamet etmeniz, bu süreçte eş, dost, akraba ve arkadaş çevrenizden maddi destek bularak vakit kaybetmeden uygun ve ucuzyöntemlerle çıkış yapmaya çalışmanız veya Yunanistan hizmeti için oraya adapte olmanız tavsiye edilmektedir.

ŞÖYLE VEYA BÖYLE BİR ŞEKİLDE HEDEFE ULAŞILIYOR

Yunanistan'dan kısa sürede sorunsuz çıkanlar olduğu gibi, uzun süre bekleyerek sorunsuz çıkanlar da oluyor. Yakalanıp çok yorulmadan kısa sürede legal haklara ulaşanlar olduğu gibi, yorucu bir süreçten geçenler de oluyor. Her geçişin hikayesi nev-i şahsına münhasır olabilir

SÜREÇ ÇOK DEĞİŞKEN OLABİLİYOR

Süreç çok dinamik, çok değişken var, BUGÜNÜN DOĞRUSU YARIN GEÇERSİZ OLABİLİR. Bu bilgiler kişi, zaman ve şartlara göre değişebilir. Her şeye rağmen size anlatılanlardan farklışeyler yaşanabilir. “Bana taştan böyle söylenmişti demeyin, durum öğlene kadar değişebilir, hatta akşama kadar tekrar değişebilir. Sürekli irtibatta kalıp istişareyle hareket etmeliyiz.

İRTİBAT ÇOK ÖNEMLİ

Prensip olarak hiçbir şeyi atlamamak için geçiş yapacak şahısların hazırlıklarım kendisi ve t ekibi (ahileri, bölgesi) yapacak. Sorunlar silsile yoluyla çözülmeye çalışılacak. Hazırlığa başladığımız şu andan itibaren İRTİBATIMIZ SÜREKLİ OLMALI.

atina3

ARAÇ PLANLAMASI

İdeal bir karayolu intikali için üç tane binek tipi araç olmalıdır. İlk araç eskort olarak, diğerleri adli sorunu olmayan ve olan muhacirleri ayrı ayrı taşımak için planlanır. Daha fıtri olacağı ve daha az kardeşimizi riske atacağı için araçlar kendi imkanlarınızla (yakınlarınız, arkadaşlarınız, kiralık vb.) ayarlanmalı, imkan yoksa istişareyle çare aranmalıdır Araçlar (akü, yağ vs.) bakımlı ve trafiğe uygun olmalı, basit nedenlerle trafikte durdurulmamalıdır. Araziye girme durumu olabileceği için mümkünse altı yüksek, lastik ve stepnesi sağlam\ olmalı, çeki halatı ve akü aktarma kablosu bulunmalıdır. İntikal için kiralık araçlar kullanılabilir, ancak bu araçlarda GPS cihazları olduğu unutulmamalı, intikal başlamadan GPS devre dışı bırakılmalıdır. Her araçta ideal olarak en az iki kişi bulunmalıdır. Sürücü sadece araç kullanmaya konsantre olmalı, ikinci kişi YOLU, etrafı ve mutlaka GERİYİ gözetlemeli, şüpheli her şeyi intikali yöneten merkeze ve diğer araçlara hemen bildirmelidir. Varsa araçtaki diğer kişiler de gözetleme yapmalıdır.

BİRİNCİ ARAÇ

Eskort vazifesi görecek araçtır. Eskort aracı olmadan YOLA ÇIKMAYIN. Eskort aracı adli sorunu OLAN birine kayıtlı OLMAMALI, adli sorunu OLAN kimse bu araca
BİNMEMELİ, adli sorunu olsun olmasın muhacirlerin eşyaları taşınmamalıdır. Bu aracı akraba veya arkadaşlarınızın ayarlaması ve kullanması daha fıtridir. Risk olmadığı için uygun herhangi biri de olabilir.

İKİNCİ ARAÇ

Adli sorunu OLAN muhacirleri taşıyacak araçtır. Bu araç adli sorunu OLAN birine kayıtlı OLMAMALI, adli sorunu OLAN kimse (aynı aileden bile olsa) bu araca BİNMEMELİ, bu araçta sadece araca binen muhacirlerin eşyaları taşınmalı, bununla birlikte hicreti bariz bir şekilde deşifre edebilecek bot, can yeleği gibi
malzeme taşınmamalıdır. Bu aracı akraba veya arkadaşlarınızın ayarlaması ve kullanması çok daha fitridir. Bu aracı sürmenin riski yoktur ama akraba veya arkadaşlardan sürücü bulunmazsa bu aracı araçtaki muhacirlerden biri kullanır ve aracı geri getirmek için plan yapılır. (Eskort aracındaki 2. Kişi geri getirebilir.)

ÜÇÜNCÜ ARAÇ

Adli sorunu OLAN muhacirleri taşıyacak araçtır. Adli sorunu OLMAYAN muhacirler aynı aileden bile olsa bu araca BÎNMEMELİDÎR. Bu araç riskli olacağı için fazladan kimseyi riske atmamak hedeftir. Bu maksatla aracı araçtaki muhacirlerden benzer ehliyeti olan veya sahte ehliyet yaptırmış olan kullanır. Bu durumda aracı geri
getirmek için plan yapılır. (Aracı geri getirecek sürücü eskort veya adli sorunu olmayan muhacirlerin aracına yolcu olarak binebilir.) Eğer muhacirler araç kullanmayı bilmiyorsa veya temiz ehliyet yoksa bu aracı baba, kardeş gibi 1.derece akrabaların kullanması daha fıtridir. İzahı daha kolay yaptırımı daha azdır. Diğerlerini riske atmamak için hicret için lüzumlu ve çok dikkat çeken (can yeleği, bot gibi) malzeme bu araçta kamufle ederek taşınmalı, adli sorunu olmayan muhacirlerin (eşyaları ise bu araca konulmamalıdır.

YETERLİ ARAÇ BULUNAMIYORSA YAPILABİLECEKLER

Üç araç bulunamıyorsa iki araçla planlama yapılabilir. Bu durumda adli sorunu olmayanlar önceden taşınabilir, uçak, otobüs, trenle ayrı gidebilir veya eskort aracına binebilir. Tek araç varsa istişare ederek yardım talep edilmelidir. Bazı kaçakçılar mesafeye göre toplam 1000-2000 avro ücret karşılığında bulunduğunuz şehirden
sizi alabilmektedir. Tek araç varsa ve başka seçenek yoksa eskort görevini de yaparak intikal etmenin bir yolu mevcuttur. Bunun için adli sorunu olmayan bir sürücüye ihtiyaç vardır. Araç adli sorunu olan j şahsı almadan yola çıkar 50 km sürüp yolu kontrol eder ve geri dönerek adli sorunu olan kişiyi alır.

Kontrol edilmiş 50 km yol geçilince adli sorunu olan kişi tekrar araçtan iner, uygun şekilde bekler ve araç sonraki 50 km yolu kontrol edip geri döner. Uzun sürse de bu şekilde kademeli olarak intikal mümkündür. AİLE OLARAK GEÇİŞ YAPIP FARKLI KİMLİK KULLANANLAR iyi bir hikaye anlatmalıdır. Hikayeler yanınızdakilere koordine edilmeli, tutarlı olmak için birkaç soruya cevap verecek kadar detay çalışılmalı (örneğin; maç saati ve yeri, araba modeli, hastane adı, doktor ismi, türbe, mezarlık adı, firma adı vb.), hatta basit deliller üretilmelidir, (örneğin; ev, araba ilan çıktısı almak, ilan sahibi, emlakçı, galeriden randevu almak, doktor randevusu almak vb.)

DEVAMI GELECEK...