Samimi Haber

Medyanın ilgisi, İçişleri Bakanlığı görevine getirildiğinden beri yüzlerce yerli ve yabancı organize suç örgütüne karşı yaptığı operasyonlarla adını kamuoyuna duyuran Ali Yerlikaya’nın üzerinde. Bilindiği üzere Bakan Ali Yerlikaya’nın adı son dönemde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan (İBB) adaylığında geçiyor. Yerlikaya’nın bakanlık görevini bırakıp Ak Parti’den İBB adayı olarak sahneye çıkacağına dair onlarca haber, yorum ve iddia ortaya atıldı. 

Hatta öyle ki, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya söz konusu haber ve yorumlara dair açıklama yapmak zorunda bile kaldı. Geçtiğimiz 5 Aralık’ta Ankara'da gazetecilere konuşan Yerlikaya, İBB adaylığı konusunda "Öyle bir durum söz konusu değil" dedi. Ancak Ali Yerlikaya’nın bu kısa ve net açıklaması da bir sonuç vermedi, hakkındaki yorumlar aynı hızla devam etti.

AHMET HAKAN AÇIKLADI
Son olarak dün Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, AKP'nin İstanbul adayları için üç isim sıraladı. Hakan'ın verdiği üç isim arasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yer aldı. "İyi haber alan kaynaklarıma göre AK Parti’nin İstanbul aday adaylarının sayısı üçe inmiş. Önem sırasına göre değil alfabetik sıraya göre veriyorum üç ismi" diyen Hakan, Ali Yerlikaya, Murat Kurum ve Tevfik Göksu isimlerini sıraladı. 

SAMİMİ HABER ANKARA’DAN BİLDİRİYOR!
Tüm bu iddialar bir yana, gerçekte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın görevi bırakması gibi bir durum söz konusu değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ali Yerlikaya’yı başka bir koltuğa kaydırmak gibi bir planı yok. Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı olarak yelkenine doldurduğu havayla yoluna devam edecek. Samimi Haber’e konuşan kaynaklar, temayüllerden çıkan her ismin mevcut duruma göre değerlendirildiğini ve son kararın Erdoğan’da olduğunu belirtiyor. 

Öte yandan Ali Yerlikaya cephesinde de durum farklı değil. Ankara’daki kaynakların belirttiğine göre, Bakan Yerlikaya, bakanlık görevinde devam etmek istiyor. 

DAHA ÖNCE İBB’Yİ VEKALETEN YÖNETMİŞTİ
Aslında Ali Yerlikaya, İBB’ye çok da yabancı değil. İstanbul Valisi iken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde İBB Başkanvekili olarak görev yapmıştı. 2019 yerel seçimlerinde vekaleten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İBB’yi yöneten Ali Yerlikaya, İstanbul özelinde tekrarlanan seçimle birlikte görevini Ekrem İmamoğlu’na devretmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Binası’nda düzenlenen Devir Teslim Töreni’nde konuşan Vali Ali Yerlikaya, “7 Mayıs’tan bu yana vekâleten ifa ettiğim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini Sayın Ekrem İmamoğlu’na bugün devrediyorum. Hayırlı olsun. Tebrik ediyor, başarılar diliyorum” demişti.

Makaralı Yay Kadın Milli Takımı Altın Madalya Getirdi! Makaralı Yay Kadın Milli Takımı Altın Madalya Getirdi!

Mührü teslim alan İBB Başkanı İmamoğlu ise, “Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mührünü devraldım. Herkesle uyum içinde çalışmayı temenni ediyorum. Allah mahcup etmesin” ifadelerini kullanmıştı.

Ali Yerlikaya hakkındaki haberler biraz da bu geçici görevi nedeniyle üretilmeye devam ediyor.