Kamu hastanelerinde internet üzerinden alınacak uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerine ait muayene bedeli artık Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacak.

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak sağlık hizmetlerinde dönüşümü desteklediklerini belirterek, şunları söyledi:

Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem: Uzaktan Muayene Artık Sgk Kapsamında

Uzaktan muayeneye yeni düzenleme: SGK karşılayacak Uzaktan muayeneye yeni düzenleme: SGK karşılayacak

BUGÜN İTİBARIYLA YÜRÜRLÜKTE

“Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) değişikliği ile uzman hekimler tarafından uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerini geri ödeme listesine alıyoruz. Tebliğ bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Böylelikle hastalarımızın Sağlık Bakanlığı’na bağlı ikinci ve üçüncü basamak kamu hastanelerinde muayene, tetkik sonuçlarının değerlendirilmesi, e-reçete ve e-rapor gibi hizmetlerin bedellerini Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından karşılıyoruz."

SGK 47 ilacı  ödeme listesine aldı SGK 47 ilacı ödeme listesine aldı
 

Bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet il il bayram namazı vakitlerini duyurdu Bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet il il bayram namazı vakitlerini duyurdu

HANGİ HASTANELER KAPSAMDA

Özel Hastane

Bu hizmet, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan hastanelerde verilecek. İkinci basamak hastaneler, eğitim ve araştırma hastanesi olmayan devlet hastaneleri, dal hastaneleri ve bu hastanelere bağlı semt polikliniklerinden oluşurken, üçüncü basamak hastaneler eğitim ve araştırma hastanelerini kapsıyor. Tüm şehir hastaneleri de üçüncü basamakta yer alıyor.

MHRS ÜZERİNDNE RANDEVU GEREKİYOR

Uzaktan muayene hizmetinden yararlanmak isteyen hastalar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alacak. Her hastane için günde sadece bir uzaktan muayene yapılabilecek ve SGK, aynı hastanede aynı hasta için günde bir uzaktan muayene ücretini karşılayacak. Ayrıca, aynı uzmanlık dalı için on gün içinde yapılan tekrar muayene bedelleri SGK tarafından karşılanmayacak.

Kaynak: İHLAS Haber Ajansı