İsrail'in tarih kitaplarına kara bir leke olarak geçecek olan bu vahşetinde, yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere 30 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. İsrail, Gazze'nin güneyindeki 1.5 milyon mülteciyi sıkıştırarak burada da katliamlarına devam ediyor.

İsrail'in bu vahşi saldırıları, küresel destekten giderek uzaklaşmasına neden oluyor. Özellikle Müslüman ülkelerde, İsrail ürünlerine karşı yapılan boykotlar artarak devam ediyor. İsrail'in, mübarek Ramazan ayında bile katliamlarına devam etmesi, Müslüman ülkelerdeki boykotların güçlenmesine yol açıyor.

Adıyaman’da polis karakolunda silahlı saldırı Adıyaman’da polis karakolunda silahlı saldırı

Bu çerçevede, Filistin İnsiyatifi, sosyal medya hesapları üzerinden yiyecek, içecek, kozmetik, kişisel bakım ve temizlik ürünleri gibi market ürünlerine ilişkin geniş kapsamlı bir boykot listesi yayınladı. Bu boykot çağrısı, İsrail'in insanlık dışı saldırılarına karşı dünya genelinde bir dayanışma ve etkin mücadele gösterme amacını taşıyor.

Filistinlilerin yanlarında olmak isteyen insanlar, en azından boykot ederek desteklerini gösterebileceklerini düşünüyorlar. İsrail ve destekçilerine karşı etkili bir mücadele yöntemi olarak görülen boykot, Filistin halkının haklı mücadelesine destek verenler arasında yaygın bir şekilde benimseniyor.