Trump: Üçüncü dünya savaşı çok yakın Trump: Üçüncü dünya savaşı çok yakın

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni hükümeti oluşturma sürecinde kritik atamalarla ilerliyor olup Putin, Savunma Bakanlığı'na Sergey Şoygu'nun yerine Andrey Belousov’u getirmeyi önerdi. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Belousov’un bu göreve getirilmesinin nedeni olarak, Savunma Bakanlığı'nın yeniliğe ve yeni fikirlere açık olmasının vurgulanması dikkat çekti.

Ayrıca, Putin imzaladığı kararnameyle Şoygu’yu görevden alarak onu Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak atadı ve bu pozisyondaki Nikolai Patruşev'i görevden aldı.

Putin’in önerdiği yeni kabinede yer alan diğer önemli isimler şöyle sıralanıyor: İçişleri Bakanı olarak Vladimir Kolokoltsev, Dışişleri Bakanı olarak Sergey Lavrov, Acil Durumlar Bakanı olarak Aleksandr Kurenkov, Adalet Bakanı olarak Konstantin Çuyçenko. Ayrıca, Dış İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Narışkin, Federal Güvenlik Servisi Direktörü Aleksandr Bortnikov, Sayıştay Başkanı Boris Kovalçuk ve Federal Koruma Servisi Direktörü Dmitriy Koçnev bu kabinede yer almaktadır.

Bu yeni kabine düzenlemesi, Putin'in Mart ayında beşinci kez devlet başkanı olarak seçilmesinin ardından, yemin töreninden bir hafta sonra gerçekleşti.

Editör: Haber Merkezi