ABD’nin Nevada eyaletinde bulunan Nevada Las Vegas Üniversitesi’nin Beam Hall binasında  silahlı saldırı alarmı verildi.

Polis tarafından yapılan açıklamada, üniversitenin Beam Hall binasında "aktif bir silahlı saldırı" olarak nitelendirerek, öğrencileri salonu boşaltmaya ve güvenli bir alana sığınmaya çağırdı.

Las Vegas polisi, Nevada Üniversitesi'nin Las Vegas kampüsündeki aktif silahlı saldırı alarmına müdahale ediyor.

Üniversitenin Beam Hall binasının yakınında "şu anda birden fazla kurban" göründüğünü söylediler.

Las Vegas polisi daha sonra şüphelinin ölü bulunduğunu söyledi.

Üniversite ilk olarak yerel saatle 11:53 civarında polisin kampüste ateş açıldığı yönündeki haberlere yanıt verdiğini belirten bir tweet attı.

Beam Hall'daki öğrencileri "güvenli bir alana tahliye etmeleri" ve ABD'de yaygın bir aktif nişancı protokolü olan "KOŞ-GİZLEN-SAVAŞ" konusunda uyardı.

Yaklaşık 20 dakika sonra üniversite, kampüs polisinin Öğrenci Birliği binası yakınlarında silah sesleri duyulduğu yönündeki ek rapora yanıt verdiğini söyledi.

Yetkililerin güvenlik nedenleriyle Las Vegas'ın Harry Reid Uluslararası Havalimanı'nda yer durdurma kararı verdiği öğrenildi.

Havaalanı, bildirilen silahlı saldırının gerçekleştiği yere yakın.

Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre, Beyaz Saray'ın durumu izlediğini söyledi.

Üniversite yönetimi, yerel saatle 13.00'ten kısa bir süre önce, polisin "binaları teker teker tahliye ettiğini" ve "binaları sistematik bir şekilde" temizlediğini söyledi.

Federal bir emniyet yetkilisi CBS News'e Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) ve Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu'nun (ATF) soruşturmaya yanıt verdiğini ve yerel polise yardım teklif ettiğini söyledi.