Pinterest'ten Nasıl Para Kazanılır?, artık sosyal medyadan para kazanma her geçen gün daha da önem kazanıyor. İnsanlar açmış oldukları şahsi hesaplardan para kazanmak istiyorlar. Bunun için de Pinterest en ideal platformlardan biridir. Hatta belki de diğer sosyal medya platformlarının bile önüne geçebilir. Daha çok görseller yönü ağır basan Pinterestte ürün satışı gerçekleştirmek mümkündür. İlk gündeme geldiği dönemde, daha çok kadın kullanıcılar tarafından tercih ediliyordu. Artık erkek kullanıcı sayısı da bir hayli fazladır.

Pinterest Nedir?

Önce para kazanma planı yapmadan, bazı tanımları bilmek ve Pinterestin sistemini tanımak gerekir. Pinterestte sistem üzerinde panolar var, bu panolara beğendiğiniz ve hoşunuza giden sisi yansıtan pinleri iğneliyorsunuz. İğnelediğiniz her türlü görsele de pin adı veriliyor. İsterseniz kendi yüklediğiniz tamamen size ait görseller kullanabileceğiniz gibi, başka kullanıcıların da paylaşmış olduğu pinleri panolarına ekleyebilirler.

Pinterest ile Nasıl Para Kazanılır?

[caption id="attachment_444495" align="alignnone" width="1280"]Pinterest ile Nasıl Para Kazanılır? Pinterest ile Nasıl Para Kazanılır?[/caption]

Pinterest ile para kazanmak istiyorsanız bir web siteniz olması şarttır. Wordpress tabanlı yabancı dilde bir web sitesi işinizi görebilir. Google Adsense kayıt oluşturarak sitenize reklam almış oluyorsunuz. Sitenize gelen ve bu reklamlara tıklayan kişiler size, para kazandırıyor. Bunun için de aktif bir Pinterest hesabı açıyor ve burada ilgi çeken görseller pinleyerek, sitenizle optimize ederek siteye ziyaretçi çekmeye çalışıyorsunuz. Reklamlara tıklayanlar da size para kazandırıyor. Tabi bunun için de sitenizin belli şartları taşıyor olması gerekir. Google Adsense’den onay almak için bazı şartları taşımanız gerekiyor. Aksi takdirde Google sitenizde reklam yayınlamaz.

Ömer Çelik: "Cumhurbaşkanımız bu soykırım şebekesine karşı insanlığın ve küresel vicdanın sesidir" Ömer Çelik: "Cumhurbaşkanımız bu soykırım şebekesine karşı insanlığın ve küresel vicdanın sesidir"

Pinterestte Para Kazanmak İçin Ayrıntılar

[caption id="attachment_444496" align="alignnone" width="1024"]Pinterestte Para Kazanmak İçin Ayrıntılar Pinterestte Para Kazanmak İçin Ayrıntılar[/caption]

İlk kaydolduğunuzda “Pinterestte Popüler” başlığı adı altında anlık hangi pinlerin popüler olduğunu görebilire ve ona göre paylaşım yapabilirsiniz. Özellikle görsel yönü ağır basan bu platformda her ne kadar erkeklerde yer alsa da, hala çoğunluk kadınlarda bulunuyor. Özellikle görselleri seven kadınlar, alışveriş yapmaya da daha düşkünler. Ürünlerinizi de bu platform üzerinden pazarlamanız mümkündür. Etkili görsellerle sitenize ziyaretçi çekebilirsiniz. Hatta zengin pinler kullanımı da sizi çok daha ön plana çıkarır ve görünür kılar.