Suudi Arabistan'da Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan Süper Kupa Finali öncesi kriz patlak verdi. Özellikle Atatürk pankartlarına izin verilmemesi üzerine her iki takım da maça çıkmama kararı aldı. Bu durum, birçok ünlü ismin tepkisine neden oldu. 

Suudi yetkililerin Atatürk tişörtleriyle sahaya çıkılmasına izin vermemesi üzerine, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri maça çıkmama kararı aldı. Bu krize, sosyal medyada ünlü isimlerden büyük bir tepki geldi. Pelin Akil de Suudi Arabistan'a giderek maçı izlemeye karar verenler arasındaydı. Ancak maçın iptal edilmesi üzerine Pelin Akil, kaldığı otel odasından bazı açıklamalarda bulundu.

Pelin Akil, Atatürk'e izin verilmediği iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, "Dışarı çıkıyorsunuz, diz üstü etek giyemiyorsunuz. Bu ülkenin bazı kuralları var. Bu kurallardan bir tanesi de hangi ülkenin maçı olursa olsun, sizin özelinizde değil, Atatürk'le bir ilgisi yok. Bizim maçlarımızda poster, slogan, resim atmak yasak diyor..." şeklinde konuştu. Pelin Akil, bu açıklamaların ardından Atatürk ile ilgili bir paylaşım yapmayı da ihmal etmedi.