Özgür Özel: Netanyahu'yu alkışlayanlar insanlık suçu işlemişlerdir Özgür Özel: Netanyahu'yu alkışlayanlar insanlık suçu işlemişlerdir

Özgür Özel, Çankaya Belediyesince düzenlenen Abidinpaşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi açılış törenindeki konuşmasında, Abidinpaşa Köşkü’nün tarihsel sürecini, dijital, modern imkanlarla gençlerin kullanımına sunanlara teşekkür etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkumdur” sözünü hatırlatan Özel, “Birileri başka bir Ankara düşlüyor. Ankara’nın, devletin köklü kurumlarını İstanbul’a taşımayı hayal ediyorlar. Ankara’ya burun kıvırıyorlar. Çünkü bu Ankara’nın, Gazi’nin Ankara’sı, onun büyük vizyonu olduğunu biliyorlar. Ve cumhuriyetin kurucu kadrolarına duydukları husumetle, cumhuriyeti cumhuriyet yapan değerlerle yaşadıkları çelişkilerle bir aşındırmanın telaşı içindeler.” dedi.

Yerel seçim adaylarına dair açıklamalar yapan CHP Lideri Özgür Özel'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Bütün adaylarımıza kefiliz”

“Herkese diyorum ki bir düşünün, insanlar nereden nereye gidiyorlar? Nerenin hayalini kuruyorlar? Göç alan kentler, ilçeler Cumhuriyet Halk Partisinin yönetiminde; insanların göç edip ayrılmak istediği yerleri başkaları yönetiyor. Peki herkesi Çankaya’ya getirebilir miyiz? Herkesi Yenimahalleli yapabilir miyiz? Herkes Karşıyaka’da, Kadıköy’de oturabilir mi? Olmaz. Ama 31 Mart seçimlerinde eğer Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine oy verirseniz böyle halkçı belediye başkanları ve bu güzel hizmetler sizin beldenize, ilçenize, şehrinize gelebilir.

Bütün adaylarımıza kefiliz. Ayrıca ilk kez Cumhuriyet Halk Partili olacak belediyeler, mevcut başkanlarımızın deneyimlerinden, Kardeş Belediye uygulamalarından yararlanacaklar. Cumhuriyet Halk Partisinin Avrupa’daki, dünyadaki siyasi akrabalarının yönettiği kentlerle kardeş belediye olacaklar ve o kentler çok kısa zamanda Cumhuriyet Halk Partisinin yönettiği bu güzel kentlere benzemeye başlayacak. Böyle yeşil, böyle huzurlu, böyle dayanışma içinde kentler için tüm yol arkadaşlarımıza desteklerinizi bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi