Otoyol ücretleri zammı 2024'e yaklaşırken yurttaşların merak ettiği bir konu olmakta. Geçtiğimiz aylarda zam gelmesi beklenen otoyol ve köprüler zamlanmamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile geçen aylarda yapılması beklenen zamlar Ocak 20224'e ertelenmişti. Peki şimdi 2024 Ocak'ta yeni zamla birlikte otoyol ücretlerindeki artış ne olacak? 

Otoyol ve Köprülerde Beklenen Zam Oranı

Geçtiğimiz aylarda otoyol ve köprülere gelen zamlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yeni yıla ertelenmişti. Ertelenen bu yeni fiyatlandırmalar 1 Ocak 2024 itibarı ile uygulanmaya konulacak. 
Otoyol ve köprü ücretlerinde yüzde 43,9 ila yüzde 76,5 oranında zam olmuştu. 

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla otoyol ve köprülerdeki zam oranları yeni yıla ertelenmişti. Ancak, 1 Ocak 2024 itibarıyla geçerli olacak şekilde yapılan fiyatlandırma değişiklikleri, kullanıcıları olumsuz bir şekilde etkileyecek gibi görünüyor. Otoyol ve köprü ücretlerinde yüzde 43,9 ile yüzde 76,5 arasında değişen oranlarda artışlar gerçekleştirilmişti.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün tek yönlü geçiş ücreti yüzde 76,5 artışla 15 liraya yükseltildi. Aynı açıklamada, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün geçiş ücretinin de yüzde 75 artışla 35 liraya çıkarıldığı belirtilmiştir.

İzmit Körfezi'ni birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti ise yüzde 52,6 artışla 290 liraya yükseltilmiştir. Ayrıca, İstanbul ile İzmir'i birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü'nün bir parçası olan İstanbul-İzmir otoyolunun bir diğer bölümü olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti de yüzde 43,9 artışla 295 liraya çıkarılmıştır.