İstanbul'da bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın öğrenci tarafından öldürülmesi, öğretmenler arasında büyük bir tepkiyle karşılandı. Oktugan'ın trajik ölümüne sessiz kalmayan öğretmenler, yurt genelinde bir günlük iş bırakma eylemi düzenleyeceklerini duyurdular.

MEB'den "Okullar Tatil" İddialarına Yanıt

Sosyal medyada dolaşan "Okullar yarın tatil" iddialarına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan hızlı bir yanıt geldi. Bakanlık, okulların açık olacağını ve eğitimin devam edeceğini, iş bırakma eyleminin sadece sendikalı öğretmenleri ilgilendirdiğini açıkladı.

Sendikalardan Kapsamlı Basın Açıklaması

İbrahim Reisi helikopter kazası geçirdi! İbrahim Reisi helikopter kazası geçirdi!

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının artık münferit olmaktan çıktığını ve yaygın bir toplumsal sorun haline geldiğini belirtti. Yalçın, devletin eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti caydırıcı yasal ve idari önlemler alması gerektiğini vurgulayarak, eğitimcilerin yeterli hukuki koruma altına alınmasını talep etti.

Eğitim Çalışanlarından Ciddi Talepler

Şiddet olaylarının önlenmesi için acil ve köklü çözümler üretilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, devletin yükümlülüklerini yerine getirerek, suç işlemekten caydırıcı bir yasal zemin ve idari koşulları sağlaması gerektiğini dile getirdi. Eğitim çalışanları, kendilerine yönelik şiddet olaylarına karşı caydırıcı cezai müeyyidelerin getirilmesini ve şiddete uğrayan çalışana hukuki koruma sağlayacak düzenlemelerin acilen hayata geçirilmesini bekliyor.