İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında sular durulmuyor. İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tartışmalara dahil oldu. Oktay Vural (X) hesabından yaptığı paylaşımla imalı göndermede bulundu.

Okaty Vural paylaşımında,

"Keşke kendi işine baksaydın. Kurumların kararı varken bunu dolanmak için iş çevirmeseydin. Detay dediği ise esas. Demokrasinin vazgeçilmez kurumlarına ve kurallarına uymayanın ne demokrasimize ne de millet iradesine ne de geleceğe hayrı olur. Oyun deşifre oldu. Şimdi de bu tezgahtan sıyrılmaya çalış. Sureti haktan görün...Yok öyle yağma..."Tavşan tuzağıyla Bozkurt avlanmaz" ifadelerinde bulundu.  Vural'ın o sözleri Ekrem İmamoğlu'na söylediği iddia edildi. 

NE OLMUŞTU?
Son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Uşak'ta yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik "korkak" açıklaması gündeme düşmüştü. 

Mansur Yavaş o sözlere yönelik, "Korkaklıkla suçlanmak açıkçası zoruma gidiyor. Korkak falan değilim. Önceliğimiz kesinlikle ama kesinlikle Ankara'dır" sözleriyle tepki verdiği olayla ilgili Ekrem İmamoğlu'da, “Ben o defteri kapattım. Önüme bakıyorum. Süreçte şu an ifade edeceğim başka bir şey yok. Eski dost düşman olmaz. Küçük detaylar üzerinden konuşmayı artık uygun görmüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Ekrem İmamoğlu'da "Geçmişe hiç dönmeye vaktimiz yok, geleceğe bakıyoruz" diyerek, "Geleceğe dönük şu anda 16 milyon İstanbullu hatta bütün ülke bizim yaptığımız işlere ve başarılarımıza odaklanmış durumda. Biz Türkiye’nin geleceğinin imza altına alındığı, tariflendiği şehirlerde yöneticileriz. Ben de Mansur Bey de hepimiz artık geleceğe odaklanmış bir biçimde yolumuza devam ediyoruz" sözleriyle yanıt vermişti.