İsrail özel kuvvetleri, Gazze Şeridi'ndeki 4 İsrailli esiri kurtarmak amacıyla kapalı nakliye kamyonu ve sivil araçlar kullanarak Nusayrat Mülteci Kampı'na sızdı. Ancak İsrail ordusu, operasyon sırasında yardım kamyonlarının kullanılmadığını iddia etti.

64'ü Çocuk 274 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusu, 8 Haziran'da Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki çeşitli noktalara düzenlediği saldırılarda, 64'ü çocuk, 57'si kadın toplam 274 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Aynı saldırılarda 153'ü çocuk, 161'i kadın olmak üzere 698 Filistinli de yaralandı.

Tanıklar Saldırı Anlarını Anlattı

Nusayrat'taki kanlı katliama tanıklık edenler, yaşadıkları korku dolu anları Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'nde anlattı. Umm İslam el-Assar, "Kıyamet gününün dehşeti gibiydi. Herkes etrafındakilerden kaçıyordu, sokaklar ve yollar cesetlerle doluydu, her yerde kan vardı" dedi. Umm İslam, saldırının aniden başladığını ve hiçbir uyarı yapılmadığını belirterek, "Evlerimizdeydik ve bir anda büyük bir gürültü koptu, her yerden bomba sesleri duymaya başladık. Quadcopter dronlar makineli tüfeklerle herkese ateş açmaya başladı" diye konuştu.

Umm İslam'ın kız kardeşi Umm Beşar da o anları, "Kuşatma, etrafımızda patlamalar, bir anda her yanı toz kapladı, göz gözü görmüyordu. Ölüler yerdeydi, her yerde kan vardı. Öyle ki genç-yaşlı masum insanlar yaralandı" sözleriyle ifade etti.

İsrail Askerleri Kampa Nakliye Kamyonları ile Sızdı

Filistinli kaynaklar, İsrail özel kuvvetlerinin, Gazze Şeridi'ndeki 4 İsrailli esiri kurtarmak için Nusayrat Mülteci Kampı'na kapalı nakliye kamyonu ve sivil araçla sızdığını belirtti. Bu kamyonların genellikle eşya taşımak için kullanıldığı, ancak İsrail saldırıları nedeniyle insani yardımların taşınmasında da kullanılır hale geldiği bildirildi.

ABD, Yunanistan'a 20 adet F-35 satacak ABD, Yunanistan'a 20 adet F-35 satacak

İsrail Ordusu İddiaları Yalanladı

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, saldırıdan saatler sonra yaptığı açıklamada, İsrail özel kuvvetlerinin Nusayrat'a yardım kamyonlarıyla girmediğini ve ABD'nin yüzer iskelesinin de kullanılmadığını iddia etti.

Saldırı Sonrası Durum

Nusayrat Mülteci Kampı, İsrail ordusunun 8 Haziran'daki kanlı katliamından önce, yerinden edilen Filistinlilerin yoğun şekilde bulunduğu bir bölge idi. Saldırının ardından İsrail ordusu, kademeli olarak Nusayrat'a yönelik bombardımanını durdurdu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, saldırılarda 64'ü çocuk, 57'si kadın 274 Filistinlinin öldüğü ve 698 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Editör: Elif Erbay