Geçtiğimiz hafta Fandomwire adlı X hesabı, aktör John David Washington'ın yeni bir rol aldığını duyurdu. Ancak kullanılan fotoğraf gerçek Washington'a ait değildi; yapay zeka tarafından oluşturulmuştu.

Bu sahte görseller, Google arama sonuçlarında en üst sıralarda yer alıyor. John David Washington'un yanı sıra, Bill Skarsgård, Pedro Pascal, Shannon Sharpe ve Natalie Zea gibi ünlülerin de yapay zeka tarafından oluşturulmuş görüntüleri bulunuyor.

Google sözcüsü, olayla ilgili yaptığı açıklamada, yapay zeka kullanmanın ve bununla içerik oluşturmanın spam politikasına aykırı olduğunu belirtti. Şirket, arama sonuçlarında spam ile mücadele etmek için otomatik sistemler kullandığını ve bu konuda çalışmalar yapıldığını vurguladı.

BM, Gazze’deki antik kiliseyi korumaya aldı BM, Gazze’deki antik kiliseyi korumaya aldı

Taylor Swift'in görüntüleri gündemde! Aramalara kapatıldı Taylor Swift'in görüntüleri gündemde! Aramalara kapatıldı

Yapay zeka, dünya genelinde birçok ünlüyü mağdur etti. ABD'li şarkıcı Taylor Swift'in yapay zeka ile oluşturulan fotoğrafları büyük yankı uyandırmış ve X platformu, şarkıcıyla ilgili tüm aramaları engelledi.

Sadece ABD'de 8.8 milyar dolarlık zarara neden olan sahtekârların en yeni silahının yapay zeka olduğuna inanılıyor. Ünlüler, öfkeyle dolu bir tepkiyle "Yapay Zeka Dolandırıcılığına Hayır Yasası" gibi yeni yasaların gündeme gelmesini bekliyor. Bu yasaların, rıza dışı sanal çoğaltmalara karşı etkili bir önlem olabileceği düşünülüyor.

Editör: Elif Erbay