55 yaşındaki Massimo Gigliotti, Güney Amerika'dan Avrupa'ya büyük miktarlarda kokain kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle INTERPOL Kırmızı Bülteni kapsamında İtalyan yetkililer tarafından uluslararası olarak aranıyordu. Gigliott'nin tonlarca uyuşturucu kaçakçılığının faili olduğu, gece klüpleri işlettiği biliniyordu.

I-CAN Projesi'nin geçen Eylül ayında kaçağı Brezilya, Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, Panama ve Venezuela'daki yetkililere bildirmesinin ardından şüphelinin soruşturması Güney Amerika'da hız kazandı.

Ekran görüntüsü 2023-12-01 110609

Gigliotti, Carabinieri'nin Bologna'daki Soruşturma Operasyon Departmanından memurların EUROPOL'dan gelen bilgileri analiz edip dağıtmasının ardından Kolombiya Ulusal Polisi tarafından tutuklandı. Büyük operasyon Kolombiya'daki bir İtalyan direktörlüğünde  Lyon'daki I-CAN ve INTERPOL birimleriyle işbirliği ile yapıldı.

Rusya, İngiltere’nin askeri ataşesini “istenmeyen kişi” ilan etti Rusya, İngiltere’nin askeri ataşesini “istenmeyen kişi” ilan etti

INTERPOL Operasyonel Destek ve Analiz Direktörü Cyril Gout şunları söyledi:

“Bu tutuklama sayesinde I-CAN, dünyadaki en yaygın ve güçlü suç örgütlerinden biriyle mücadelede etkinliğini göstermeye devam ediyor. I-CAN modeli, özellikle sınıraşan organize suçlarla mücadele için acil, koordineli küresel eylemin gerekli olduğu bir dönemde, ülkelere operasyonel katma değer sağlayan bir işbirliği modeli sağlamak üzerine kuruludur. I-CAN, 2020'deki lansmanından bu yana dünya çapında 93 kaçağın tutuklanmasını kolaylaştırdı"