Ankara'da müzisyen Onur Şener'in öldürülmesi olayıyla ilgili davada alınan kararların gerekçelerini açıklamaktadır. İstinaf mahkemesinin kararına göre, sanıklar Ali Gündüz ve Semih Soyalp, Onur Şener'in ölümüne neden olan eyleme zemin hazırladıkları gerekçesiyle suçlu bulunmuşlardır.

  
Ankara'da müzisyen Onur Şener'in istek parça çalmayı kabul etmediği için öldürülmesiyle ilgili davada 5 sanık için verilen kararın gerekçesi açıklandı.

İstinaf mahkemesinin kararında, sanıklar Ali Gündüz (36) ile Semih Soyalp'in (36) sanık İlker Karakaş'ın (35) Şener'in başına bardakla vurduğunu görmelerinden itibaren kavgaya dahil oldukları belirtildi.  Gündüz ve Semih'in sanığın ölümüne yol açan İlker Karakaş'ın eylemine zemin hazırlayıcı bir fonksiyon üstlendiklerine işaret edildi. 

Sanık Semih Soyalp'e verilen beraat kararının bu yüzden kaldırılarak 10 yıl hapis cezası verildiği belirtildi. 12 yıl hapis cezası verilen Ali Gündüz hakkında ise yargılama sürecindeki davranışları ile beyanlarında pişmanlık ifade etmediği kaydedildi.

Gündüz'ün ayrıca olaylardan sorumlu tuttuğu Şener'in özel ve kişisel hayatıyla ilgili yargılama konusuyla ilgisiz, savunma sınırını aşan olumsuz yorum ve ithamları dikkate alınarak iyi hal indirimi uygulanmadığı belirtildi.