Muğla Jandarma Komutanlığı'nca hazineye ait arazileri sahte evrakla satarak dolandırıcılık yapan çeteye operasyon yapıldı. 4 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

30 Vatandaş mağdur edildi

Dolandırıcılık ve arazilere çöken çetelere operasyonlar aralıksız sürüyor. Bu defa operasyon haberi Muğla'dan geldi. Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri hazine arazilerini yasadışı yollarla evrakta sahtecilik yapılarak satan ve 30 vatandaşı mağdur eden çete çökertildi.

Sahte evraklar kullanıldı

Dolandırıcılar vatandaşlarla iletişime geçtiklerinde inandırıcılık sağlamak için çeşitli yalanlar da ortaya attılar. Dolandırıcı çeteler arazileri satmak için "Kelepir fiyata arsa var", "Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ayarladım", "Milli Emlak'tan ayarladım" gibi yalanlarla vatandaşı kandırdılar.

Evleri yasa dışı evrak deposu

İkametlerinde yapılan aramalarda; 1 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 11 adet cep telefonu, 3 adet bilgisayar ve çok sayıda boş ve dolu senet, tapu fotokopisi, devir sözleşmes ve vekaletname ele geçirildi.

Tabancasını temizlerken kendini vurdu Tabancasını temizlerken kendini vurdu

3 kişi tutuklandı

Yapılan operasyonda yakalanan 10 şüpheliden 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3'ü tutuklanıp cezaevine gönderildi.